Драги българи, сменяйте управляващите си често

По случай началото на преговорите за коалиционно правителство бих си позволил една смела прогноза. Правителство ще има, но Демократична България няма да участва в него, поради многото непреодолими различия най-вече с БСП и ИТН. ДБ ще поеме ангажимент за подкрепа на новото правителство за 6 месеца в Парламента, а след това ще си запази правото да го бламира, ако то провежда политики, с които обединението не е съгласно. Поне аз бих направил така, ако бях изневерил на себе си и бях станал член на някаква партия.

Все пак необходимостта от коалиционно антиГЕРБ правителство е ужасно належаща за страната ни, за да продължи политиката на дебойковизация на целия ни обществен, политически, та ако щете и културен живот, така че мисля, че този път избрано от Народното събрание правителство ще има. Освен, ако преговарящите за пореден път не са си взели поука от случилото се през последните месеци и не искат да си направят масово политическо харакири.

Не трябва да забравяме и, че за България, като една крехка ориенталска демокрация, не е никак препоръчително някоя партия (особено вождистка) да се подвизава в управлението повече от един мандат. Защото тогава започват шуро-баджанашките прастари балкански истории в национален и най-вече в местен план и в един пореден момент някои избиратели се осъзнаваме, че държавата ни е превзета от тъмни балкански субекти, жадуващи за власт, но не и за благоденствието на работещите хора в тая окаяна страна, която в последните години се е настанила традиционно на почти всички последни места в позитивните класации в Европа.

Просто, голяма част от българите не умеем да живеем в представителна либерална демокрация. Тя ни е дълбоко чужда, странна и неразбираема, но е работа на днешния ни политически антибойковистки елит да опровергае най-сетне това. Но едва ли...

За това, драги българи, просто сменяйте за всеки случай управляващите си поне през 4 години, за да могат те някак си да се контролират един другиго, защото явно вие не сте способни на това...

Ако ме питате, сменяйте ги на всяка година, както неслучайно са правели в античната Римска република...

Ю. Александров

Коментари

  1. Най вече со кротце и со благце. Но ако требе, и со малце кютек, както е казал едно време дядо ни Ляпчев...

    ОтговорИзтриване
  2. ne sam saglasen ..neobhodima e pone deset godini normalna diktatura

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар