За Пламен Николов и политическия снобизъм

Не знам, как се нарича това да изпишеш тонове помия за един кандидат премиер, без преди това да си и чувал за него. Снобарщина? Еснафщина? Парвенющина? Елитарщина?

Ма продавал шнорхели бил... На сергия!!! Ма фирмата му била малка... Ма докторантурата му била екзотична... Ма бил със шапка. Ма бил без шапка... Ма нямал опит в политиката...То пък през 1990 г. всички в България имахме опит в управлението на демократична държава и всички преди това се бяхме явявали на поредица от многопартийни избори :)

Честно, учудващо за мен е, как уж иначе умни хора, с някакво непонятно за мен настървение, изписаха из Файсбук куп глупости за човека, който в петък получи мандат за съставяне на правителство? Признавам си, че чисто инстинктивно и аз посегнах към клавиатурата за да напиша нещо язвително, защото имам дълбоко подозрение към всяко едно нещо излязло от устата на учиндолеца, но се спрях, защото си мисля, че е редно и почтено да изчакаме поне още няколко дни, докато Пламен Николов представи пред Народното събрание проекта на Станислав Трифонов за кабинет.

Не знам за ръководството на обединението Демократична България (за което принципно гласувам), но някои от запалените му фенове вече горят със завиден плам крехките остатъци от политически мостове из нета. Бойко Борисов харесва това...


Ю. Александров

Коментари