Путин изпрати мафиотско послание на собствения си народ

Защо полицията в Москва вчера биеше мирните демонстранти, без да се свени от камерите ли?! Та дори парадираше с побоищата? Имаше дори изненадващи моменти, в които полицаите и гвардейците се дърпаха настрани, за да може околните да запишат по-добре потресаващите им действия.

Елементарно. Режимът на Путин просто изпрати най-обикновено мафиотско послание на собствения си народ по един публичен начин. Нещо като конската глава от "Кръстника" за всеки решил да се обяви за гражданин вместо поданик.

Това не се е случвало дори по времето на СССР, когато тогавашните комунистически служби извършваха подобни "мероприятия" по-прикрито, защото тогавашната власт някак се свенеше поне пред световното обществено мнение.

Днес обаче новата идеология на управляващите в Русия наречена "суверенна демокрация" (която някак естествено смени комунизма) дава крила на тоя режим чрез елементарната си пропаганда, завладяла милиони хора в тая страна. Имперска пропаганда, която отново докара мнозинството от руснаците, да предпочитат увредената си държава пред индивидуалните си права и свободи.

За съжаление наченки на подобни перверзии на властта вече се виждат и в България от поне десетилетие... Причината също е елементарна, поне колкото елементарни са мнозинството от българските избиратели и ония хора във властта, които те са избрали. Древните гърци са наричали цялата тая гнус охлокрация.

Юрий Александров
https://gledam.blogspot.com/

Коментари