Гей парадът и провинциалният вой срещу него

Не мога да разбера ежегодният вой, който настава преди и около гей парада. Сякаш всички бързат задължително да се обявят публично, че не са „обратни“ и в този си стремеж се превръщат в нещо, като провинциални карикатури. Ако могат, разбира се, да се видят отстрани, де :)

Тук, на Изток, някак е традиционно да покажеш задължително, че не харесваш това „мероприятие“, което пък автоматично те издига в очите на околните, като някакъв своего рода мъжкар, мачо и идеал на всяка малоумна чалгаджийка. Спокойно бе хора, никой няма да ви помисли за гейове, ако не сте се разписали, като врагове на „гейщините“ :) Защото имам чувството, че в България една от най-големите обиди си остава, ако някой те нарече „педераст“.

Един път в годината просто тези хора напомнят, че не са равнопоставени в законов и даже морален смисъл с останалите „нормални“. Не могат да сключват брак, да отглеждат деца, не могат да показват обичта си един към друг на обществени места, без някой питекантроп да извие на умряло.

Хомосексуализмът пък е неизменна част от човешкото развитие от хиляди години насам, колкото и това да ви звучи невероятно. Присъства и в природата, което пък ни връща още стотици хиляди години назад. Не сте вие първите, които възнегодуват от това. Правели са го още вашите средновековни прадеди, когато изгаряха подобни хора, убиваха ги с камъни, отлъчваха ги, затваряха ги. И няма да сте последните...

Всъщност дори не се интересувам, дали някакви хора с нетрадиционна сексуална ориентация са излезли по улиците да празнуват. Притесняват ме онези, които си мислят, че са носителите на някакъв вечен средновековен морал, който трябва да бъде наложен на всички ни. А от това до тоталитаризма има само една крачка.

Юрий Александров

Коментари

 1. маамкаму, щто съ праиш на калинка..срама нямаш.
  тази„проблема“ се инспирира по полит. и мн. др.тайни причини..накрая, ще останете само гладни кучета, вързани в тоз нет...
  язък за такива като нас..
  юлия п.т..

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. За наличието на някакви политически причини при преиграването с този парад съм склонен да се съглася. Но това е по-скоро заради чисто глупавата политическа коректност, която цари в Свободния свят от десетилетия. Но тя се опитва да се налага във всички сфери на животът, посредством малоумни агитатори, не само чрез хомо обществата. Скоро писах по този въпрос. Тайни причини?! Сигурно ще кажеш, че е и заговор има някакъв... Знам ли :)

   Изтриване
 2. Рускогейските кремълоиди както винаги се събраха пред паметника на съветската армия и оттам потеглиха из столицата. Тъжно, но факт- в Русия вече 2 000 000 руснаци са псовисали от СПИН и това се дължи на факта, че руснаците много си падат по педерастията. Та и у нас рускогейските кремълоиди, русофилистиците изобщо, си личат най- вече по това, че организират тези гей- паради.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Апостоле, мъча се, но не мога да те разбера, какво казваш. Явно сивото вещество не ми стига :)

   Изтриване
 3. Супер текст, за съжаление точно тия, за които пишеш нямат достатъчно мозък, за да го разберат.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря за оценката. Страхувам се обаче, че много от тях си имат доста мозък, просто не могат да се отърсят от предразсъдъци наслоявани в продължения на хилядолетия. Дори и съзнателно не полагат усилия, да го направят.

   Изтриване
 4. не е верно, тези които четат тук, разбират мн.добре,къде е тънката граница.затова и автора мълчи като..пу..пу,да спра дотук..

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ъъъ, тоя блог не е единственото ми занимание, нито пък прекарвам цялото си време в нета. Обаче споко! Днес втори отговор получаваш от мен :)

   Изтриване
 5. Нямам нищо па не против гейовете и комунистите, стига да не настояват и аз да живея според техните разбирания.

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар