За Волен и Сидеропатията

Волен Сидеров пак задрънка глупости и успя да смае непредубедения наблюдател с поредното си изказване, достойно за средностатистическия обитател на психиатрията в Курило. Това, което витае от известно време във националистическата глава е някаква, по думите му, „революция в политиката на доходите”. Става дума за наскоро лансираното му предложение минималната пенсия да станела 500 лева, а минималната заплата 1000. Похвално намерение... ако не беше изречено от народен представител и лидер на парламентарно представена партия.

На господина Волен сигурно му е ясно, че ако накараш който и да е работодател да плати например 3 пъти по-голяма заплата на някои свои работници, още утре хляба в магазина ще удари петарката, а предизвиканият дефицит на стоки, ще изстреля цените, като ядосано пиле от компютърна прашка. Щял да вземе пари от златните залежи в недрата на България, които според него възлизали на 700 милиарда щ. долара.!!!
 
Аз скоро слушах един специалист, който пък твърдеше, че залежите били за около 200 милиарда и не в долари, а в лева и то без да се махнат разходите за добиването им, които по принцип са огромни. При това положение дори да вземем всичките 200 милиарда, като чист доход, при едно такова покачване те ще стигнат за новите пенсии за около 10 години. В това време инфлацията и погромът на икономиката ни няма да се размине, при едно такова безумно изкуствено покачване на доходи, което дори безумните социалисти не приемат.

Волен обаче е под високо напрежение, предвид непрекъснато падащия рейтинг на партията му и сигурацията, че няма да се промъкне в следващия парламент, щото се оказа, че дори тук в България електоралните малоумници взеха да попривършват... Или пък си намериха друг любимец? Знам ли? Кандидати, дал Господ... Като почнеш – то Боката, то Цецо, то Лудото Яне, то Станишката, то Октоподчо, то Каракачанката... На тази стока поне Родината ни е богата. Та това високо напрежение и тази „достойна” конкуренция карат май Волен да говори още повече глупости, надминавайки дори...себе си.

Черното ми подозрение обаче е, че Волен не е стигнал чак до такива интелектуални висини и просто не знае какво говори гОркия. Още по-черното ми съмнение е, че това правят и повечето български политици... Убедеността ми, обаче е, че какъвто е народът, такива са и политиците му. Те все пак не са дошли от Луната...

Коментари