Новини от една по-добра паралелна вселена

След като се свърза с една от паралелните Вселени, екип от учени получи достъп и до новинарските сайтове в паралелната Земя и по-специално в паралелната България. Е то някои от по-важните новини от днес там:

Днес бе извършен въоръжен обир на книжарница на бул. „Стамболийски” в столицата. Четирима нападатели, въоръжени с пистолети и бухалки, заплашили и вързали продавачките, след което напълнили два кашона с неустановен брой книги от щандовете „Класика” и „Научна литература”. Нападателите ги натоварили на черен джип „Мерцедес” и поели в неизвестна посока.


Днес пресслужбата на Министерски съвет разпространи изявление на министър председателя, в което той се извинява на гражданите за неудобството от спирането за 15 мин вчера на движението по бул. „Цар Оосвободител” и ул. „Раковска”. Нарушението е извършено от престарали се служители на КАТ, които целели да осигурят безпрепятственото преминаване на премиерския кортеж. Виновниците незабавно са уволнени дисциплинарно от МВР и срещу тях са повдигнати обвинения за нарушение на обществения ред, смущение на работата на градския транспорт и нарушаване спокойствието на гражданите. Пресслужбата заявява, че както до сега и за в бъдеще премиерът ще се превозва из града спазвайки сигналите на светофарните уредби и пътните знаци, като всеки гражданин.

Днес към 16.30 ч. бял автомобил марка „Опел Астра” не е спрял на пешеходна пътека на бул. „Дондуков”, по която пресичала възрастна жена, която се е разминала само с уплаха. МВР уверява гражданите, че са взети всички мерки за залавянето на неизвестното лице. Предприети са заградителни мероприятия, а по някои от столичните улици са установени пропускателни пунктове. Вдигната е на крак жандармерията, ДАНС и контраразузнаването. Военни части са разположени на изходните артерии на столицата. Очаква се до броени часове престъпникът да бъде открит.

Днес, по предложение на депутати от управляващото мнозинство, народните представители гласуваха единодушно третото по ред от началото на мандата намаление на заплатите си. В аргументите за решението си, народните избраници изтъкват ширещата се в страната икономическа и финансова криза, както и желанието си да проявят солидарност с българските граждани работещи единствено за минималната заплата от 1200 лева

Очаква се тазгодишният летен сезон да бъде още по-успешен от миналогодишния. Прогнозата е направена на базата на предварителните записвания от чужденци и българи за курортите по Черноморието и Беломорието ни.

България отговори отрицателно на молбата на Гърция, за отваряне на българския пазар на труда за гръцки граждани. Решението ще бъде преразгледано след една година и зависи от намаляването на броя на имигрантите от южната ни съседка, пребиваващи нелегално на наша територия.

Днес Лукойл свали с 20 стотинки цената на бензин А98 считано от понеделник.

Днес варненската Бритиш петролиум свали с 22 ст. цената на бензин А98, считано от утре.

В читалището в ж.к. „Факултето” в София ромски поетеси изнесоха доклад на тема „Нежната любов към Родината в творчеството на Робърт Бърнс”. Поради огромния интерес от жителите на квартала в салона бяха допуснати и правостоящи. Въпреки това стотици хора останаха отвън и слушаха лекцията от специално изнесените за целта тонколони.

Пресцентърът на МВР съобщи, че вчера е разкрита престъпна схема за печатане на фалшиви билети за театър. Арестувани са три лица от криминалния контингент, възползвали се от факта, че билетите за всички постановки в театрите в цялата страна са продадени до края на сезона. Вероятно става дума за стотици хиляди измамени граждани.

Юрий Александров
http://gledam.blogspot.bg/

Коментари