Само съюз на демократите с част от мафията могат да спасят временно България

Ако българските държавни предприятия получават субсидия от държавата в размер на 1,5 % от Брутния вътрешен продукт, а същевременно допринасят за него с 0,2% то не е ли логично те да бъдат приватизирани, за да се спре с тая остатъчна социалистическа мъка? Предполагам, че ако това се случи, някои партии вече няма да могат да назначават в бордовете на тези компании послушните си членове на неземни заплати, защото никоя уважаваща себе си частна фирма няма да ги търпи. Не говоря тук за бивши премиери и министри, които навсякъде по света участват в бордове на големи компании, най-вече по репутационни причини. Говоря за Иван и Петкан, които тайничко си знаят, че стоят в някой борд без проведен конкурс, само защото са партийни членове, а не защото са кадърни. Когато обаче фирмите станат частни, ще спрем да се занимаваме с подобни глупости, които не са работа на една държава.

Същото важи и за дружествата с мажоритарен собственик дадена община, където ситуацията е още по-неприятна. Там има хора, които се препитават основно с това -да бъдат членове на Надзорни и Управителни съвети и два пъти в годината да ходят на работа, но всеки месец да получават заплата... и така десетки години...

Ако се чудите, какво точно се случва днес в ДПС -това е. Твърде много станаха агите, а твърде малко общините и държавните институции, от които могат те да цоцат и Пеевски просто видя това и започна премахването на една част от тях, че да има повече за верните му дружки. Срещу, както във всяка Мафия, процент от приходите. Той знае, че ако някой ден превземе икономически България, няма кой да му каже и копче.

Същото е положението и с ГЕРБ, които за 12 години успяха да превземат държавни институции и общини, разчитайки на държавни и на местни феодали, а и на заблудени местни избиратели, които виждат в иначе карикатурния образ на Бойко Борисов самите себе си. Единственото постижение на последния бе, че наистина ни превърна в най-бедната държава в ЕС.

От другата страна е профашистката и прокремълска партия на Копейкин, печелеща все повече избиратели, която на думи отрича мафиотския модел на ГЕРБ и ДПС, но пък ни предлага живот в една втора Русия, което ще ни върне не десетилетия назад, а направо векове.

С електората на всичките тия балкански мафиоти и откровени кремълски варвари, аз не виждам някакво свястно бъдеще за България и това го повтарям поне от 20 години. Моментните проблясъци на цивилизация в две кратки наскорошни български правителства само ни доказват, че ако демократите не се обединят с част от мафията срещу автократичните русофили и другата част от мафията, тук отново ще живеем в тирания и отново ще се редим на опашки за хляб, както беше по времето на комунизма. Такъв отвратителен избор ни дават по-голямата част от българските избиратели и това едва ли ще се промени в едно средносрочно бъдеще, колкото и да не ни се иска.

Ю. Александров

Коментари