Руските фашисти отрекоха съществуването на Украйна за пореден път



Аз писах още преди повече от година, че така ще се развие руската пропаганда, след като Руската федерация прибави официално в конституцията си още четири области на Украйна, като неделима част от своята територия след Крим.

Днес говорителят на Путин Дмитрий Песков избълва гьобелсова пропаганда и ни обясни, че всъщност Украйна е окупирала руски територии (т. е. собствените си земи според международното право) и, цитирам:

„Руската федерация не може да допусне съществуването на държава на своите граници, която има документирано намерение да използва всякакви методи, за да й отнеме Крим, да не говорим за територията на новите региони“.

Т. е. руските империалисти нападнаха Украйна, избиха десетки хиляди украинско мирно население, анексираха пет нейни области и сега се чувстват нападнати точно там от... украинците!? Подобни фалшиви новини може да създаде само една окаяна държава, изживяваща се като империя и то във време, когато западните държави отдавна се отказаха от колониите си.

А това че Песков се превърна в първото руско официално лице, което призна, че войната в Украйна всъщност е наистина война, а не „специална военна операция“, въобще не ме учудва. Сега очаквам обявяването на поредната „Велика отечествена война“ в Русия за защита на нейните граници, а народът там ще кълве ли кълве за пореден път през своята история.

Оттук нататък е ясно, че никакви мирни преговори не могат да се проведат с агресорите. Нито тиранична Русия ще отстъпи от анексираните си нови територии, нито храбрите украинци ще позволят това да се случи, разбира се с помощта на един Запад, който осъзнава, че има пред портите си поредната дива орда.

Ю. Александров

Коментари