Защо няма да гласувам за първите трима кандидати за кмет на Столична община според социологическите проучвания:

Знам, че родителите и роднините на Васил Терзиев са били едни от комунистическите гаулайтери на средно, че и на висше ниво, които крепяха просъветския режим в България, който унищожи живота на моите баба и дядо, чрез въдворяване в Белене, изселване от столицата и забрана за взимането на ред работни места. Така дядо ми, който помня в края на 70-те и началото на 80-те, можеше да работи само като бояджия, нищо че беше дърворезбар, а баба ми взимаше тогава 55 лева-половин пенсия, не защото не е искала да работи, а защото кметът в Червен бряг ѝ е отказвал. Много добре знам, че Терзиев не носи вина за кръвопийците, наречени негови родители и бях готов да дам гласа си за него въпреки всичко, когато той публично заяви, че по времето на комунистическата диктатура е имало хора в сатрапските комунистически служби, които се борели, представете си, за родината си, а не за режима. Това ми напомни за редица комунистически ченгета, които от поне тридесет години ни обясняват същата измислена приказка, а за човек който говори в синхрон със старите ДС-ари, аз няма как да гласувам. Като и прибавим и Борис Бонев в цялата тая галимация, нещата стават съвсем неприятни.


Няма да гласувам и за Антон Хекимян, защото едва ли някой разсъждаващ човек може и за миг да си помисли, че той не е посочен от Бойко Борисов, а от някаква местна организация на ГЕРБ :) По своята същност цялата тая партия е една вождистка политическа организация, която макар проевропейска и пронатовска на национално равнище е прибрала под крилото си хиляди местни феодали, нагаждачи и русофили през дългото си и нещастно управление, през което дори Румъния ни надмина в икономически план. Хекимян пък се разбра, че не е бил толкова независим журналист в миналото, какъвто се изкарваше, а се изкарва нагло дори и сега.


За третия в надпреварата, Ваня Григорова, не бих си и хабил клавиатурата, но все пак набързо... С всичките нейни изказвания тя доказва за пореден път, че позивните на елементарното левичарство за държавна икономика все още съществуват и все още има хора, които кълват на това. При нейната личност има три варианта: Или е глупава, или мисли избирателите си за глупави, или тя е точно толкова глупава, колкото и готовите да гласуват за нея.

Коментари

Публикуване на коментар