В днешна България Възраждане провежда едно контравъзраждане

Винаги ми е било чудно, как онези български политици, които използват непрекъснато в общественото си говорене думи като „предатели“, „родоотстъпници“ и „безродници“, именно те са точно това, в което обвиняват другите. Та дори и една нещастна партия от тях се е кръстила „Възраждане“, а единственото, което тя върши с думи и дела от своето основаване насам представлява по същество едно нарочно Контравъзраждане, което цели превръщането на българските граждани в едни неуки същества, вярващи в конспиративни теории, възхищение от кремълските сатрапи и всички тирани по света.

Тях, ако ги питате теократичния ислямски ирански режим е дълбоко морален и справедлив, китайските комунистически императори от последните десетилетия са пример за управление в целия свят, а севернокорейското робовладелско управление е предмет на тяхното възхищение. Какво говоря, започнаха да подкрепят и саудитите вече....Разбира се, те се кефят на тези държави, само защото те са съюзници на Русия. Те освен това вярват и че американците ползват „ужасното оръжие“ ХААРП навред по света, че ги пръскат ежедневно с кемтрейлс, че ваксините са с чипове за контрол на човешкия ум, че американците никога не са стъпвали на Луната, че западните правителства са превзети от извънземни рептили, че Земята е плоска... и още много подобни изкристализирани глупости, които ден след ден карат подобни хорица да живеят в някакъв измислен техен си свят, нямащ нищо общо с действителността.

Питам се, за това ли са ратували нашите български възрожденци през 19 век, когато са се мъчели да облагородят тоя див балкански народ от козари и овчари, чрез образование и приобщаване към Европа? За това ли българските национални герои са загинали в стремежа си да превърнат това племе в модерна нация, способна да изпитва емпатия, благородство и съпричастие към различните, а не дива омраза и провинциална традиционна подозрителност?

Това ли е плодът на 200 години българско образование и почти 100 години българско Възраждане или някъде по пътя ни към Европа нещо в тия мераци се счупи завинаги, за да стигнем днес до пира на идиотите, според които истината е лъжа, а лъжата истина?

Не само комунистическата диктатура помогна за това, но и последните 20 години от историята ни, през които маса откровени дебили получиха права, които са неспособни да усвоят чисто психологически. Пък и те не ги интересуват...

Ю. Александров

Коментари

Публикуване на коментар