Как Гешев се изгаври с българските граждани












Иван Гешев днес се оказа просто поредният кандидат за „оправяч“ на България, по нищо не различаващ се от Волен Сидеров, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, Копейкин и други подобни човешки недоразумения, които вече отдавна съм забравил. От днешното му видео разбрах поне едно -новият политик и бивш главен прокурор по нищо не се различава от горните, и той най-вече понеже ползва същия език на популизъм и патриотарство употребяван от тях.

Мислех си, че след толкова десетилетия изнасилване на българските граждани с демагогия, накрая повечето от тях ще са някак имунизирани от подобно говорене, но не би. Без да съм сигурен, колко хора точно го подкрепят, самият факт, че днес някакъв нов политик излиза и говори подобни небивалици значи, че подобни лакърдии са все още притегателни за голяма част от населението.

Когато го слушах и гледах, как употребява отдавна умрели и изпразнени от съдържание клишета като:

---

- гордост че сме българи :) 

- истински патриотизъм :)

- решенията в България се диктуват от чужди национални и корпоративни интереси :)

- никой вече не мисли за България и за Народа :)

- управляващата върхушка :)

- агресивни неолиберални теории и практики, застрашаващи семейството и децата ни :)

- бракът бил само между мъж и жена :)

- некачествена и скъпа вносна храна :)

- лошите политици били разрушили редица Добри традиции и практики в българското образование и здравеопазване :)

- Македонияяяя :)

- Националното богатство е изстрадано от поколения българи :)

---

В един момент спрях да го слушам, защото осъзнах, че губя времето си с този кандидат човечец, който не може да вдене, че България по Конституция е представителна демокрация и слава богу не е охлокрация, в която необразованите лумпени определят бъдещато ѝ чрез поредния референдум.

Наскоро четох за научни изследвания за реакциите на шимпанзета, на които няколко пъти поред им е предложен зрял банан, но точно преди да им го дадат, изследователите си го прибирали неизменно. Накрая шимпанзетата спрели да реагират на вкусното за тях изкушение и дори не му обръщали внимание, а търсели вариант сами да се нахранят чрез скритата от учените на труднодостъпни места храна.

Ако едни примати са способни за няколко дни да различат истината от лъжата, то защо все още в България има хора от рода Homo Sapiens, които вярват на подобни унижаващи интелекта им приказки, като тези на бившия Главен прокурор?

Но това е традиция в България. Забравихте ли и редицата български генерали, които си мълчаха докато заемаха своите постове в редиците на натовската българска армия и си кютаха кротко там, а после, когато преминаха в запас се оказаха елементарни тиранолюбци? Забравихте ли за ченгетата по места, които работят с мафията и които след своето пенсиониране работят във фирмите на същата тая мафия?

Преди години исках МВР, Прокуратурата и Следствието да бъдат закрити и основани наново, но сега вече знам, че цялата Държава трябва да бъде закрита и основана наново.

Най-лошото е, че като народ, нямаме необходимия брой морални и същевременно можещи хора, които да заместят досегашните блюдолизци в държавната администрация поне на средно ниво, което пък е способно да превърне Родината ни в бананова република без банани.

Ю. Александров

Коментари