Как Украйна днес се бори с путинофилите

Бившият шеф на окръжната прокуратура в украинския град Миколаив получил вчера доживотна присъда за държавна измяна и сътрудничество с руснаците. Екс прокурорът давал информация за насочването на руските ракети и докладвал на путиновите служби за резултатите от техните ракетни удари. Присъстващите украинци в залата го замерили накрая с яйца.

С риск да прозвучи отвратително, но благодарение на руската инвазия Украйна получи рядък шанс да се освободи от своите руски мекерета и го прави със завидни темпове. И когато някой ден тази страна изгони нашествениците от своята територия и вкара в затвора всички привърженици на кремълския сатрап сред своите граждани, тогава тя ще може да започне наистина начисто.

Даже вече е започнала. Един пример за това ново начало е и законопроектът внесен от Зеленски във Върховната Рада, според който английският език ще придобие специален статут на територията на Украйна, ще бъде задължително изучаван в детските градини, училищата и университетите и всеки чиновник заемащ държавна служба ще трябва да го владее, за да могат институциите да приемат документи на английски без необходим и заверен от нотариус превод. Реално, ако този законопроект бъде приет, то английският език ще стане втори официален в Украйна, което пък ще помогне много за икономическия ѝ и политически подем.

В това време в балканска България българските русофили и тиранолюбци ще продължават да си искат Тато, Путин, Белене и нов „Народен съд“ и ще се увеличават бавно и полека в една градация на пореден срам за Родината ни. А те дори не са български „патриоти“, а са по-скоро истински Руски патриоти. Объркани хорица, търсещи себе си в преклонението пред тоталитарните повеи от Изток. Те не познават Античността на Елада и Римската република и за тях демокрацията е нещо неприятно и подозрително. Дори не са изживяли и Ренесанса, докато са пасяли козите си из Балкана и от време на време са ги онождали.

В този ред на мисли бих предпочел Руската федерация да нападне България още утре, че да се разбере накрая, кои точно българи всъщност са истински родолюбиви руснаци и са готови да помагат на орките, а не да защитават Родината си...

Ю. Александров

Коментари