За днешните пещерни хора


В далечните предисторически времена пещерните хора се стремели да си обяснят загадъчния свят около себе си чрез създаването измислени причинно-следствени връзки, които вдъхвали у тях някаква сигурност и ги карали да се чувстват част от една по-голяма група, която вярвала в същото. И ако можем да оправдаем тези прадревни хора с това, че при тях е липсвало критично количество от натрупани знания, то какво да кажем за техните съвременни наследници, които имат достъп до цялото човешко познание, от което ги делят само няколко клика на компютърната мишка, но те упорито отказват да се докоснат дори до части от него.

Тези наши съграждани по планета днес по нищо не се различават от пещерния човек в основите на своето мислене. И те като него си обясняват света, стъпващи на видимо истинна информация, като например „падна мълния -значи боговете ни наказват“, докато днес причинно следствената връзка е нещо от сорта на „зад самолета се носят бели линии -значи илюминатите ни пръскат с отрова“. Признавам, че във второто има доста по-голяма доза фантастика, отколкото в първото :)

И ако преди десетилетия можехме да подминем с усмивка подобни вярвания, то днес новите пещерни хора вече са получили широка трибуна в социалните мрежи, намират се един друг и се надъхват помежду си, разпространяващи откровени лъжи. Нещо повече, подобни индивиди все по-често взимат участие в политическия и културен живот навред по света, застрашаващи да заличат набързо хиляди години човешка цивилизация.

Техните тези са смехотворни и лъжливи, но повтаряни хиляди пъти се превръщат за тях в самата свята истина, и това, разбира се, не се случва за първи път в човешката история. Но за първи път се случва в подобни страшни мащаби.

Ето някои от твърденията на милиони хора по света, които си създават един паралелен свят на действителността (не мога да обхвана всичките, защото са стотици):

- Американците на се стъпили на Луната.
- Пръскат ни редовно с кемтрейлс, за да ни манипулират и тровят.
- Светът е управляван от тайно световно правителство от милиардери.
- С ХААРП американците причиняват навред по света земетресения и урагани.
- Ваксините са отровни.
- Хранят ни с белтъчини от насекоми без да знаем.
- Джордж Сорос има таен план за унищожаването на източноевропейските държави.
- Атентатът от 11 септември е организиран от ЦРУ.
- Западните империалисти искат да завземат природните ресурси на Русия.
- 5G технологията е коварен план за контрол над човечеството.
- Франция и Великобритания нападнаха Хитлер.
- Сталин е велик политик.
- Главната цел на Бил Гейтс е да унищожи 80% от населението по света.
- Демокрацията води до упадък и джендърство.
- Земята е плоска.
- Украйна нападна Русия.
- Путин е миротворец.

Никой не може да им отнеме този техен си свят, нито с разумни доводи, нито с научни доказателства. Но утре подобни хора ще идат до избирателните урни, за да изберат хора, същите като тях.

Чакайте, тоя филм вече сме го гледали май. Доведе до последната световна война...

Коментари