Православната ни църква днес е свърталище на средновековни русофили



Ако е истина това, че днес по време на тържествената литургия в Руската православна църква вътре са се молели за здравето на Путин и руската армия, с участието на български митрополит, то е крайно време сградата на тази църква да бъде конфискувана от българската държава, като средище разпространяващо вражески тероризъм и всички руски национал-свещеници да бъдат изгонени от страната ни.

Втората крачка за една уважаваща себе си свободна държава е да вкара ДАНС в Българската Патриаршия, както направиха украинските служби по отношение на т.нар. „Украинска православна църква“ (Московска патриаршия). Там ще намерят руски шпиони повече, отколкото украинците намериха на своя територия.

И без това фактът, че въобще сме допуснали в България посещение на руския митрополит Антоний, който е част от едно „християнско“ вероизповедание, позволяващо си да одобрява убийствата и държавния геноцид над украинското население е достатъчно срамен. Нещо повече! Из амвоните на тази църква днес в Русия се носят националистически призиви за елиминиране на цял един народ, който се осмели да избере Запада, а не потъналия в тирания Изток.

Иван Калчев Глиги -българинът, който се би на страната на Украйна в продължение на 5 месеца също беше на състоялия се днес протест против руските "християни".

Това ме подсети някак, че на километър и половина от тази руска църква в западна посока се намира българският храм „Свети Николай Софийски“, чието име е още един пример, как българските имена постепенно бяха подменяни през историята ни с руски. Защото „Николай“ е просто една русофилизирана форма на старото българско „Никола“. Живял съм в края на 70-те и началото на 80-те на 50 метра от тази църква и всички хора в махалата просто я наричаха „Свети Никола“. По български. Кога стана „Николай“ така и не разбрах, въпреки че съм ги учил тия богословски неща...

Ю. Александров

Коментари