За цензурата на една отиваща си социална мрежа



Явно според Фейсбук една снимка на испанската агитка, развяваща знамето на украинския полк Азов на стадион в Катар нарушава, цитирам „Стандартите на общността по отношение на на опасните лица и организации“?

И то във време, когато това военно образувание отдавна е станало част от Украинските въоръжени сили и показа чудеса от геройство, бранейки Украйна от руските нашественици. Нашественици, чиято държава беше впрочем призната от Европейския парламент преди дни за страна спонсор на тероризма. По тая логика всеки мил лумпен, развяващ руско знаме из Фейсбук трябва да бъде окончателно баннат.

Разбира се, цензурата на Фейсбук побърза да изтрие тази снимка от моя профил там, така както прави това по отношение на хиляди цивилизовани българи, които се противопоставят на руското нападение над Украйна през последните няколко месеца.

Дори наблюдавам една тенденция в тая умираща социална мрежа, според която обикновено, ако случайно пуснете клип или снимка за руските зверства там, неизменно се появява някой, който претендира за авторски права, а след известно време, когато клипът вече не е актуален, получавате съобщение от цензурите на Фейсбук, че няма такова нещо и клипът ви или снимката ви са възстановени. А в това време са минали месеци, в които вие сте си изтърпял чинно „наказанието“, а шибания ви клип е загубил своята актуалност.

Или пък, когато вмъквате някъде ирония, която е недостижима за Изкуствения интелект на тази мрежа, както и за милиони лумпени населяващи милата ни Родина...

Не искам обаче да критикувам обърканите служители на TELUS-България, които просто изпълняват обърканите заръки на шефовете си от Фейсбук. И на шефовете на техните шефове. Но все пак, явно ще емигрираме в Туитър, защото Фейсбук бавно и постепенно се превърна в една детска градина, където случващите се злини по света са забранени за показване...








Ю. Александров

Коментари