България – страната на повтарящите се исторически грешки

Костадин Костадинов и Румен Радев не се умориха в един глас да повтарят, че изпращането на оръжие за Украйна противоречало на българските национални интереси.

Как пък това не противоречи на националните интереси на държавите, които директно граничат с Русия и би трябвало да са доста по-застрашени от руските империалисти, отколкото нашата страна -Норвегия, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Полша? Как не противоречи на националните интереси на десетки цивилизовани страни по света, които не спряха да пращат леко и тежко въоръжение на украинците през последните 8 месеца, за да се защитят те от руския агресор?

Явно според тия двамата (а и някои други родни пишман политици от разни руски формирования), България трябва да бъде някакво изолирано място в света, вгледано трайно и упорито в собствения си пъп, място населено от мишки, загубили чест и достойнство, надничащи страхливо дупките си, единствено когато кремълският господар им подхвърли трошица сиренеце.

Опс, сетих се, че и аз съм живял в такава шибана страна в продължение на първите ми 18-20 години от живота си. По това време Бойко Борисов, председателят на една уж проевропейска съвременна партия днес, е бил слуга на комунистите, а и той самият е бил комунист. А Атанас Атанасов от ДБ, (за когото се чудя, защо още гласувам за неговата формация) е бил комунистически прокурор. Никак не ми е приятно, меко казано. По онова време Родината ни беше превзета от мазни руски мекерета, завзели властта и милиционерите и прокурорите бяха част от тази човеконенавистна система. Днес същите ги наблюдавам из разни национални медии и те са много горди от това.

Помните историята нали. От повече от век България повтаря едни и същи грешки, а именно винаги да застава на страната на агресорите, милитаристите, тираните и диктаторите. Така беше през 1915 г., когато избрахме милитаристична Германия, през 1941 г., когато избрахме нацистка Германия, през 1944 г., когато избрахме зорлем болшевишка Русия. Днес някакви популисти и изолационисти отново са на път да ни вкарат на страната на поредното старо Зло шестващо из Стария континент -Руската империя.

Такова тъпо и упорито историческо повтаряне на една и съща грешка от един народ граничи, с извинение, с олигофренизъм...


Ю. Александров

Коментари