Могат ли българските евроатлантици да се обединят по време на война



Предвид нарастващата заплаха от вече тотално побъркалия се руски елит начело с Путин, който е на една крачка разстояние да запали Трета Световна война, не е ли време проевропейските и пронатовски политически партии в България да обявят временно политическо примирие помежду си и да образуват едно Привременно правителство след изборите, което се обединява около няколко основни принципа:

1. България е безусловно в ЕС.

2. България е безусловно в НАТО.

3. България ще изпрати оръжие на украинския народ, за да се защити от окупатора, както прави всеки един достоен и свободен народ по света.

4. България ще изиска още войски на НАТО на българска територия и база на Съюза по българското Черноморие с натовски кораби, плаващи под български флаг, за да се спази формално един стар договор от Монтрьо.

5. България ще търси по всякакъв начин енергоносители, които не произхождат от Русия.

6. България ще конфискува всяка собственост на руски граждани и руски фирми на нейна територия.

7. България ще забрани двойното българо-руско гражданство.

8. България ще тегли заеми не за увеличение на пенсиите и заплатите на администрацията, а за оръжие.

Направо нямам думи за късогледството на про-атлантическите партии в България в последните месеци. Отплеснати във вътрешните си провинциални разправии, те забравят какво се случва на 500 километра от българския бряг и сигурно си стискат палци, че руската буря ще ги отмине. За това днес не е време за съдебна реформа, за борба с корупцията, за плюенето против някакъв балкански илитерат или за ненавист към „жълтопаветниците“, или за зелена сделка. Не е време и за бутането на фирмите на някои етнически „либерали“. Не е време и за етнически вот. Не е време и за строене на магистрали.

Просто е време да се защитим от вътрешните и външни тиранолюбци, пък след това ще се борим един срещу друг и ще се опитаме да разкараме Бай Ганьо от властта завинаги. Или той ще ни разкара нас... Няма значение. Най-важното е да не дойдат руснаците пак.

Важното също е някои български проевропейски политици да разберат, че е дошло време, в което външната политика на една държава прави всичко и само съединението между някои политически врагове в нея може да направи силата на тая страна. Временно, поне докато един тираничен враг чука по портите ни за пореден път. Враг, който е по-страшен от всяка корупция или вътрешна мафия, цицаща еврофондове или пари на данъкоплатеца.

Ако вие, българските прозападни политици, не разбирате на какъв исторически и цивилизационен вододел се намира България в момента, а аз, завършилият четвърти разряд стругар в УПК го разбирам, толкова по-зле за вас, а и за всички ни...

Ю. Александров

Коментари