За психопата в Кремъл и психопатите от Кьонигсберг до Владивосток


Путин заяви, че мобилизацията щяла да бъде „частична“, но кой по дяволите ще удостовери, дали тя не надвишава предварителното заложено число от 300 000 души. Та утре сатрапът от Кремъл ще мобилизира милион, но неговите медии ще твърдят уверено, че е мобилизирал 300 000. Или пък след като украинците поетапно избият някакви части от това число, той само ще го допълва до безкрай ли?!

Всъщност след обявяването на тая мобилизация стопанинът на Кремъл от тук нататък няма полезен ход. Сам влезе в капана, както се казва. Дори и да анексира украинските територии, части от които все още са завзети от руските окупатори, и ги обяви за територия на Русия след провеждането на „референдуми“, само ще предизвика още по-голямо възмущение сред световната общност, което пък ще доведе до още по-големи потоци западна военна и финансова помощ за нападнатата страна. Така като гледам на око 50 HIMARS-а ще стигнат на украинците, за да обърнат новите руски попълнения в тотален бяг, щом досега 15-16 от тях ги препарираха и ги накараха да отстъпват тотално в Харковска област и отчасти в Херсонска.

Ако пък Путин се откаже от настъпление, за да „доосвободи“ Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област на Украйна в техните административни граници и остане на позиция да се защити завзетото до сега, то той рано или късно ще предизвика възмущение сред средния облъчен от държавните медии руски лумпен, особено когато руските гробища започнат да се изпълват с погребани „герои“, а вдовиците закрещят.

Ако Путин в един хубав момент реши да се измъкне по терлици и каже, че „извършва акт на добра воля“ и предложи преговори, то това ще го убие в Русия. Но ако Путин продължи с някакво ново настъпление в Украйна (доколкото може) това ще го затвърди в историята на човечеството, като новия Хитлер.

Оня ден един объркан немски генерал каза, че Русия е способна да отвори втори фронт, този път директно срещу НАТО, но както научих наскоро, руските ПВО около Санкт Петербург, на границата с Финландия, са намалели наполовина, защото останалите пътуват към Украйна. Тъй че, едва ли. Ако Русия се чувстваше застрашена наистина от НАТО, тя едва ли щеше да прави това. Единственото, което може да предложи Русия днес е мобилизация не на съвременна техника, а на орди от принудително мобилизирани хорица, на които им е натикала в ръцете по един калашник или ги е качила на антични танкове след двуседмично обучение. Но войната в Украйна, това не е Втората световна война.

Другото което Путин може да направи накрая в знак на безсилие, е да използва тактическо ядрено оръжие срещу няколко украински града, понеже клетвата „на Киев за три дни“ така или иначе не се състоя. Не се състоя и бицкригът на запад в украинските територии. Като му гледам непрекъснато менящите му се цели през последните 7 месеца, аз вече мога да очаквам от този психопат всичко.

Проблемът в Руската федерация обаче е не само психопатът в Кремъл, но и мнозинството от психопати населяващи тази страна от Кьонигсберг до Владивосток...

Ю. Александров

Коментари