За кого няма да гласувам


- Не гласувам за бивши генерали, защото се видя, че повечето от българското генералство е откърмено в дух на тотален популизъм и е способно да се умилква на стопанина в Кремъл, както никой български генерал не е правил в Новата ни история с изключение на няколко, но те бяха и са откровени предатели, които ако утре руснаците дебаркират във Варна например, ще ги посрещнат с хляб и сол, вместо с оръжие в ръка.

- Не гласувам за вождистки партии, защото са ми ужасно подозрителни. Те по същество не са демократични образувания създадени около политически принципи, а около върховното „Аз“ на техния лидер. Утре, ако техния вожд се обърне на 180 градуса, те ще го последват без да имат проблем с онова човешко чувство наречено съвест. И чест.

- Не гласувам за леви партии, защото вярвам, че само можещите и знаещите хора дърпат човешкото стадо напред във всеки един аспект на човешката цивилизация и заради това не е необходимо те да бъдат товарени с по-високи данъци и изнасилвани година след година с разни икономически ограничения. Също така вярвам, че Държавата трябва да харчи толкова, колкото пари влизат в бюджета ѝ.

- Не гласувам за русофили, защото през цялата си история Русия е носител на самодържавие, тоталитаризъм, комунизъм и гнусно отношение към собственото си народонаселение, а и към гражданите на окупираните от нея територии. Не случайно днес Путиннова Русия е ненавиждана от всички нейни европейски съседи с изключение на сатрапската Беларус. Дори Швеция и Финландия, които устискаха по времето на СССР да бъдат неутрални днес се присъединяват към НАТО, уплашени от съвременния си побеснял източен съсед.

- Не гласувам за етнически партии, защото вярвам, че хората не трябва да се обединяват около националността, а около светогледа си. Нито около религията си. В този смисъл вярвам в секуларната държава, където изборът на някаква религиозност е предмет на индивидуален избор, а не е определен на държавно или партийно ниво. И най-малкото с държавни субсидии.

- Не гласувам за националисти, защото знам, че това е най-гнусното изобретение на човечеството и най-неприятни в това отношение са политиците, които се опитват да експлоатират родолюбивите чувства на техните лумпенизирани избиратели, вместо да докоснат умът им. Те възпитават наистина лумпени, които утре ще поискат всичко.

- Не гласувам за „неокосерватори“, защото те се изживяват като истински консерватори, с които нямат нищо общо, най-малкото защото са обикновени и елементарни популисти. В повечето случаи те се опитват да налагат на съгражданите си ограничения, които нито един свестен консерватор не би си позволил. Предполагам, че Маргарет Тачър се обръща в гроба си, когато слуша тия неприятни хорица.

В допълнение ще кажа, че аз, като една електорална единица, съм ужасът на всяка партия в България, най-малкото защото съм взискателен към онези, за които гласувам и изисквам от тях да бъдат мои слуги в Народното събрание, а не аз да бъда техен слуга.

Ю. Александров

Коментари