Как страхливецът Рогозин се опита да се представи като мъж


Шефът на „Роскосмос“ Рогозин нарече българите „страхливи“, явно без да осъзнава, че висша проява на страхливост е това да заплашваш с междуконтинентални ракети един 20 пъти по-малък от твоя народ, който сам решава, кой да прелита и кой не през неговото собствено въздушно пространство.

Ако бяха толкова смели руснаците, да бяха опитали да прекарат външния си министър до столицата на сръбския си васал въпреки забраната... Обаче страх ги тресе. Не от България, разбира се, а от НАТОВСКА България. И въобще, колкото повече се страхуват вождовете на руснаците от НАТО, толкова повече сеят заплахи срещу Запада. Изпадат в една неудържима национална истерия. Просто така е устроен всеки един училищен гамен, който си мисли, че е силен...

Ако погледнем от друга страна думите на Рогозин, със сигурност те са отправени само към една част от българите и то това е тая част, която е путинофилска, русофилска и тиранолюбска в своята си същност. Хора, които разчитат на Държавата, за да им изправи собствените кривини. Както и към т.нар български „неутралисти“ (често припокриващи се с първите), които изпитват недостоен страх от една Източна Сатрапия, която в момента разрушава градената в продължение на десетилетия от европейските народи система на мир и сигурност и е способна да избива мирни граждани, за да достигне дегенератските си и имперски цели.

Ако се върна назад в Античността се сещам за едни ужасно малки откъм население елински градове, които не изпитаха страх пред милионната персийска армия, а излязоха пред нея с достойнство и накрая я победиха. Ако не го бяха направили, днес Европа, в един цивилизационен смисъл на тази дума, въобще нямаше да съществува.

Днешната либерална и свободна Европа нямаше да съществува и ако през Първата и Втората световни войни англосаксонците се бяха уплашили от Германския деспотичен милитаризъм, а по време на Студената война се бяха уплашили от комунистическото руско Зло. Ако не беше станало това, то днес Старият континент щеше да прилича на една клоака от тирани и автократори, които мачкат населението си както им хрумне. И нямаше да има, кой да им каже и копче...

Юрий Александров

Коментари