Смърди от ден на ден все повече от Москва... и от София


- Вчера четох някъде, че много украински бежанци бягат от България, защото се страхуват от повсеместната русофилия сред българското народонасаление. На това народонаселение бих казал, отивайте там, където отиде първия руски кораб, защото способността да изживява емпатия към нуждаещите се от помощ хора е едно от нещата, които определят един народ като цивилизован или не. А явно вие не сте!

- После прочетох на няколко места във военни сайтове, че загубите на Русия във военна техника и жива сила са 1:3, та даже и 1:4 в полза на Украйна. И това не ме учуди много... Просто руснаците са свикнали да воюват така от време оно -с цената на много жертви, само и само да достигнат лелеяната победа. Върнете се назад във Втората световна и ще видите, че това е така. Народ, който не цени живота на войниците си не е народ, а обикновено азиатско племе...

- Същите руски фашисти вкарвали вече в боя дори и прастарите танкове, които ползвали за потушаването на Пражката пролет през 1968 година. Символично, нали? И много показателно за състоянието на днешната руска армия, която никак не изглежда толкова силна, както по време на парадите на Червения площад. Къде са супер новите армати от пето поколение?

- Сутринта пък слушах бившия вицепремиер на Виденов Румен Гечев (същият и агент Економов на комунистическата Държавна сигурност), който звучеше по БНР по-скоро като служител на Газпром, отколкото като български политик, защитаващ интересите на България. Въобще е ужасно долно за българските медии, да канят в продължение на повече от 30 години в студията си служители и агенти на ДС, които да ни обясняват, как да живеем по време на демокрация. В една цивилизована държава те биха били наврени в миша дупка и гузно щяха само да мълчат от там в пенсионно доживяване.

- Някаква супер точна руска ракета от ново поколение била ударила оня ден... тоалетна на брега край Одеса. Цената ѝ е около 5 милиона долара. На ракетата де, не на тоалетната. И това не е за първи път.

Смърди от ден на ден все повече от Москва... и от София.

Ю. Александров

Коментари