За придворните шутове на Путин и обикновената свобода (видео)




2018 г. В едно интервю външният министър на Русия се обявява против признаването на Донецката и Луганска народни „републики“, като обяснява, че Русия никога няма да воюва с Украйна и, че това ще бъде признак на нервен срив и слабост за Русия. Защото те, руснаците, искали всички хора, които живеели в Украйна да живеят в комфортно състояние.

През 2013 г., месеци преди анексията на Крим, Владимир Соловьов (придворния журналист на Путин) пък се чуди „защо ни е на нас Крим“? Даже се възмущава, когато го питат за това, като един виден „антиимпериалист“, питащ се защо ѝ е на Русия Финландия, Полша, средноазиатските републики, Грузия и Армения и всички територии, които Русия е владяла през 1905 г. И пита риторично: „В кой момент тогава ние ще се спрем“. Направо ти иде да го цунеш...

Не мина много дълго време и днес и двамата се оказаха на коренно различни позиции от предишните си. Подобно изменение на собствената гледна точка говори само за едно -това са мерзавци, лъжци и придворни лакеи на един тиранин.

Защото нали помните, месеците преди руската инвазия в Украйна, когато американското и британското разузнавания предупреждаваха ден през ден, че се готви руско нападение над тази страна, а руските власти и държавни медии се надсмиваха над тези прогнози и даже заявиха, че САЩ се стремят да унищожат мира в Европа. Дори посланичката на Руската федерация в България тогава обяви, че струпването на руски войски по границите на Украйна е част от отдавна планирани учения. Е, как да вярваш на руснаците след това. Сигурно трябва да си много объркан човек, който не е възпитаван в класически дух и си няма и представа, що е това представителна демокрация.

Същата песен по това време пееха и местните български путинофили, които просто копираха всяко изявление на днешния фашистки режим в Кремъл. Имаше и един период от два-три дни след нападението над Украйна, в който те бяха сякаш препарирани, но после дойдоха новите опорки от Изток и се почна отново...

В интерес на истината се натъкнах напоследък на много мои приятели (с които споделям иначе други интереси) които имаха доблестта да си кажат, че вече не са русофили след това варварско нападение срещу Украйна. И това на фона на едно непросветено байганьовско мнозинство в Родината ни, което се опитва да ни върне в пещерите.

No pasarán, ако трябва да го кажа на разбираем за тях език... Макар че едва ли.

Ю. Александров




Коментари