Украйна има право на защита

Най-сетне САЩ са готови да обмислят вариант, да дадат на украинците ракети със среден обсег на действие, за да могат Въоръжените сили на Украйна да удрят руските военни летища, откъдето излитат самолети, бомбардиращи мирното население на тази страна и военните ѝ обекти. За мен това е напълно резонно. Всяка държава, обект на агресия, има моралното право да се защитава поне със същите оръжия, с които я нападат...

Знам, знам, че някои български путинофили и „неутралисти“ ще кажат, че така конфликтът само ще ескалира, но по дяволите, какво значи „ескалация“, когато единственият виновен е страната агресор, а не защитаващата се страна!? Значи ли това, че Украйна просто трябва да се предаде, за да спрат жертвите!? И кой достоен човек ще си позволи да се предаде ей така!? Гледайки последните 45 дни от войната, не и украинците!

Същевременно същите тия объркани хорица, които мрънкат уж срещу войната, ненавиждаха бегълците от тия източни страни и се чудеха, как да ги разкарат от България с бой от границата ни?!

Когато някои русофили днес плачат горко за тираните на Либия, Ирак, Йемен и Афганистан, не се ли запитаха те преди това, защо руснаците не изпращаха на тях такова въоръжение, за да ги подкрепят някак, каквото днес Свободният свят изпраща в подкрепа на Украйна масово?! Вярно московците подкрепиха военно сатрапа в Сирия, но с цената на десетки унищожени мирни градове покосени от руската авиация.

Подобен начин на мислене е отвратителен и нечовешки... А и да не забравяме, че ако утре, по някаква случайност, руските нацисти окупират Украйна, жертвите на руското Гестапо там ще са в пъти повече. Историята ни го е показала, показала го е и също днешната тоталитарна действителност в Русия, в която огромната част от руския народ за пореден път е преоткрил поредния си бащица, чрез който се опитва да се чувства велик. Щото иначе личностно не може...

Ю. Александров

Коментари