Какво щяха да пишат българите под постовете на Алеко във Фейсбук



Ако Алеко Константинов се беше преродил някак в нашето съвремие съм сигурен, че той щеше да има много поводи и примери, заради които да напише поредната си доза смях с този неизменен герой от миналото ни, който явно е и герой от настоящето ни. Захванал се е героя някак като пиявица в българския народ и се размножава със завидна плодовитост на съзрял заек.

Предполагам, че някои от новите днешни фейлетони на Алеко от последните 30 години щяха да се казват например:
- Бай Ганьо влиза в SIC.
- Бай Ганьо – трафикант на дрога.
- Бай Ганьо става собственик на футболен клуб.
- Бай Ганьо става бизнесмен.
- Бай Ганьо – квартален полицай.
- Бай Ганьо в катарзис
- Бай Ганьо – министър председател. (Това по-скоро ще е цял нов роман).
- Бай Ганьо – инструмент в ръцете на Господ.
- Бай Ганьо под санкции. И т. н.

Ако по времето на Алеко Константинов обаче съществуваха Фейсбук и Туитър, под постовете му в социалните медии, съм сигурен, че щяха да стоят едни хубави и човеколюбиви коментари:

- Бе ти що се подиграваш на хилядолетния български народ, бе гнидо???!!!
- Не уважавате никак традициите, господине. Позор за образованието Ви!
- Земи замълчи, бе серсемин и си Обръсни тая франкска брада, да не дойдем да ти я обръснем я!!!!!!
- Намерил се кой да дава акъл на българите, некакво софийско адвокатче!!.. Знаеме ви вас ентелектуалците от центъра на столицата. За вас -само въжето!
- 4шшш, алоу, Алеко ли си Балеко ли си, земи престани да се ебаваш с нормалните орица!+!/
- Тука е българия, ей, и сме мъже от време оно, не като меките европейци, дето даже вече разрешиха на жените да влизат в кръчми! Утре ще поискаш и избирателни права да им дадем на женорята, манаф с манафите.
- Приятели, вие не знаете, но вече има необорими факти, според които лицето Алеко Константинов е шпионин и на Англия и на Франция. Гаранция-+. Но Фейсбук не позволява да публикувам документите, щото още не били измислили смарт телефоните.
- Хора като теб, Алеко Константинав, само могат да излагат българската нация пред чужденците. Как не те е срам, бех, хаирсъз!?%/.? Требва да ти отнемат българското гражданство и да те пратят в дива Америка.
- Бе хора, не го обсъждайте тоя дебил Алеко, който вместо да си гледа жената и децата, захванал да катери планините без причина. Хаймана! Кой ще ти гледа децата, бе4!) А жената?
- Знаете ли, че същия тоя Алеко Иваницов Константинов искАл да прегради Витоша та да не можем да се4ем повече дрЪва там!!=: Граджаните щели да се раз8ждат там ей така само за кеф. А ние шопите с какво 4е се отопляваме зимата бе, ей????? И дедо ми и прадедо ми се4еха там колкото си изкат. Това е народна гора!!!!!!
- Тоя Алеко явно не е живял сред истински българи и си няма И ПОНЯТИЕ за какво говори. За наказание го БЛОКИРАМ от раз!
-Тоя чиляк е платен, какво толкова разсъждавате бе, дебили?
- Алеко Константинов не съществува, това е машина на Фейсбук, която пуска тъпи лафове за да дразни нормалните хора...

Ю. Александров

Коментари