Боклукът за едни е прехрана за други

Или как „патриотите“ в София се опитват да вземат хляба на каруцарите


Пълна забрана на каруците в София подготвяли двама „патриоти“ от Столичния общински съвет! Тия хора сякаш живеят в някакъв паралелен свят. Не знаят ли, че много бедни хора си изкарват хляба именно посредством тия каруци? Махнат ли ги, бедността сред ромите само ще се увеличи, което пък ще доведе до нови проблеми, без да премахне стари.

Ама, според вносителите на промяната, досегашните забрани за влизане на превозни средства с животинска тяга в голяма част от София не работели и за това трябвало пълна забрана. Питам се тогава, ако Столична община не може да осигури спазването на едни частични ограничения за доста централни улици, то как ще контролира една тотална забрана на територията на целия град?!

Да, да, знам, че някои псевдопатриоти и други изискани люде искат да живеят в един чистичък и подреден град, където нежните им очи да не се срещат с неприятни гледки, но това няма как да се случи реално. Щото тия каруцари си хранят семействата посредством нашите отпадъци, включително отпадъците на същите тия „патриоти“.

Да, боклукът за едни е прехрана за други, колкото и невероятно да ви звучи, но пък и тия хора са едни от най-свободните останали на този континент, които не зависят от осигуровки, данъци, и държавна икономическа репресия.

П.П. Отдавна съм спрял да вкарвам стъклото, пластмасата и хартията в затворените контейнери за централизирано разделно събиране, както ни учат едни леви природозащитници, а ги оставям в пликове до тях. Така братчеда каруцар, като мине следобед, ще има какво да натовари и после ще отиде да го предаде в пункта срещу пари. Накрая тия материали пак ще отидат за рециклиране, но поне някой наистина нуждаещ ще е изкарал някой лев от това.

Ю. Александров

Коментари