Бягайте от България, мили деца! Бягайте...

Бягайте от България мили деца! Дори и ако в България по случайност си изберем някакви що годе свестни управляващи, пак бягайте, защото тук нещата не се случват, или ако се случват, то протичат със скоростта на галапагоска костенурка. А както някои от вас знаят, галапагоските костенурки се придвижват ужасно бавно и са оцелели благодарение на това, че нямат конкуренция.

Ако ги питате тях, те, галапагоските костенурки ще ви кажат, че са оцелели дълги години на спокойствие именно, защото са бавни, и защото са расли в изолация, но вие не им вярвайте. Някои от тия костенурки са вашите родители. Бъдете умни, бързи, любопитни, щастливи, начетени, космополити, толерантни и се съревновавайте с останалите. Такъв е света извън България. И ако случайно сте наистина такива, се разкарайте от тази страна, свърталище на най-непросветения народ в Европа, който иначе най-неочаквано има дори и официален празник, наречен „ден на писмеността“, без да осъзнава, че буквите са само елементарни знаци, чрез които човек пресъздава своите идеи. Дали на кирилица, латиница или деванагари... И дали на български, на латински, на английски или на папуаски език. Важни са идеите, нали? А не начинът по който те се набират или пишат.

Тук ние, дъртите, само можем да ви пречим, защото не успяхме да се цивилизоваме навреме и остатъците от комунистическата диктатура и монархическата диктатура преди това все още говорят в нас. Изчакайте поне още 20 години преди да се завърнете в България, макар че не съм сигурен и за този срок... Но и да не се върнете, най-важното е да останете човеци! Независимо на какъв език говорите и независимо на каква писменост пишете и независимо, как се наричате, било то българи, австралийци, американци, канадци, белгийци или германци. Националността няма никакво значение, а носи само беди... Бъдете себе си, не като народ, а като съвсем нормални уважаващи себе си индивиди...

Ю. Александров

Коментари

  1. Страхотна публикация! Браво, поздравления и упсехи!
    Редовно чета подобни блогове и винаги намирам интересна, любопитна информация


    🔗 Кюстендил нюз

    ОтговорИзтриване
  2. България запада, сериозно запада!

    Този сайт е страхотен! Радвам се, че успях да прочета тази публикация! Успех с развитието му!
    Прочетете още ...



    Здрави офис столове

    Офис столове от Sedni.bg

    Офис мебели от Интеза Ком

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар