Топ 10 на най-лицемерните днешни български политици (част 1)

1. Веселин Марешки
Учил 3 години в Москва. След редица успешни и неуспешни бизнесначинания, решава да навлезе и в политиката. През 2005 г. основава партия „Национално движение за свобода и демокрация“ (НДСД), а през 2007 успява да напусне РЗС. Същата година основава популистката партия Либерален алианс, която по-късно, под давлението на наети по-умни от него пиари приеменува на „Воля“. През 2017 г. ПП Воля, наред с неизменните популистки идеи в презизборната си „управленска програма“, публикува и привързаност към ЕС и НАТО, а година по-късно Марешки пък обръща палачинката, декларирайки крайни русофилски идеи. Днес се съюзява с Валери Симеонов, на когото искаше оставката преди време...

2. Бойко Борисов
Бивш член на БКП, който, като милиционерски майор, отказва да се деполитизира през 1991 г. и напуска МВР, за да остане комунист. По време на „мутренския“ позорен период от българската история е във връзки с редица босове на българската организирана престъпност. По това време създава охранителната фирма Ипон и охранява бившия комунистически сатрап Тодор Живков. През 2006 г. основава вождистката партия ГЕРБ, чието съществувание се крепи върху властта на неговата личност. Днес той е „убеден“ привърженик на Евроатлантическия път на България и ден подир ден се изживява като „бащица“ на българския народ...

3. Ахмед Доган
Един от многото „борци“ срещу живковизма, за когото се оказа по късно, че е агент на комунистическите тайни служби. Под псевдо формата на либерална организация, той създава и утвърждава през 90-те години партията „Движение за права и свободи“, използвайки отколешната подозрителност на турското население към българската държава и създавайки политически и икономически структури по места, които и до ден днешен действат по един полуфеодален начин, за да налагат над полуобразованите си избиратели нова форма на робство и ужасни зависимости по села и паланки.

4. Мая Манолова
През 1983 – 1988 година завършва история във Висшата комсомолска школа при Централния комитет на Всесъюзния Ленински комунистически съюз на младежта в Москва. През 1989 г. тя става член на БКП. От тогава учи в така известния и „престижен“ УНСС. Нататък има дълга кариера в БСП, а през 2013 г. с многобройни нейни изказвания, защитава кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Само един път съм се виждал лично с госпожата на една барикада по време на протестите през лятото на 2020 г. срещу правителството на Борисов, но когато я попитах, защо тя е подкрепила Пеевски за шеф на ДАНС, тя ми отговори, цитирам дословно:
- Разберете, такава беше тогава политиката на партията, на която бях член. Просто спазвах партийната политика.
- Да, разбира се -отговорих ѝ аз, -по същия начин са се оправдавали надзирателите в комунистическите и нацистки концлагери...

5. Корнелия Нинова
Корнелия е един пример за прастария лаф, как всяко дете родено на село, драпа да достигне до висши позиции в града с цената на трупове и лични компромиси. И когато стане шеф на втората по популярност българска партия, да я превърне във вождистка, каквито са ГЕРБ, Воля, НДСВ, ВМРО, Атака, Възраждане, НДСФ, ДПС и прочее. Проблемът обаче на тази госпожа е, че е била в управлението на няколко държавни дружества преди години, назначавана от днешните нейни уж врагове. В последните няколко години обаче тя превърна БСП от просто неприятна социалистическа партия в чисто национал-социалистическа с нейната съпротива срещу Истанбулската конвенция и ненавист към мигрантите, с което изключи българските социалисти от тяхното европейско семейство. Ей, дори българските социалисти не могат да бъдат по тая територия европейски социалисти :)

Съзнавам, че представеното по-горе е съвсем накратко, но това е с цел да бъде четимо, иначе ще се наложи да пиша томове :) 

В следващата част се каня да спомена за един бивш съдия и прокурор по времето на комунистическия режим, който днес оглавява една дясна партия, за друг един наречен с правдивото име „капут“ и за още политически лицемери, за които се надявам и вие да ми подскажете :) Можем и да ги докараме даже до 20... или 100 :)

Юрий Александров
https://gledam.blogspot.com/

Коментари

Публикуване на коментар