За детският паралич, ваксините и дистанционното обучение


На снимката годината е 1937 и това са деца от Чикаго, които учат дистанционно посредством радиото, заради върлуващата по това време епидемия от полиомиелит. Или така наречения по народному детски паралич. Чудно, нали? Вижда се, че децата могат да се учат и по доста по-неприятен начин в сравнение със мултимедийния днешен...

Повечето от днешните антиваксъри, едва ли са чели, как тая болест е изтрита от лицето на Земята. Това е зараза, която в продължение на хилядолетия е осакатявала огромно количество деца, превръщайки ги в тежест за своите близки и унищожавайки техните мечти и възможности за развитие, още от времето на древен Египет.

Още помня времената от края на 70-те и началото на 80-те години в Ючбунар, когато срещах доста често злочести деца бутани в количките си от техните родители, докато аз играех диво из улиците на махалата, без да осъзнавам, какъв късметлия всъщност съм, защото съм ваксиниран.

И ако погледнем назад във времето, то ще видим, че когато здравните власти по света започват да налагат ваксината срещу тая зараза повсеместно, едва тогава тая шибана болест започва да изчезва по света. И това не е благодарение на хомеопатията и природосъобразното билколечение, нито на "народните лечители", но най вече на онези учени, които изобретиха ваксина и онези политици, които се вслушаха в техния глас.

Тук може да видим, как тая болест постепенно замря през годините...В днешните дни обаче на все по-настъпващото ново Средновековие, породено от царството на плебейските социални мрежи, където всеки лумпен се изказва по въпроси от които не разбира, се създават поредица от неприятни лъжи, чието безкрайно повтаряне се опитва да ни представи Лъжата за истина. И всяка една ваксина за опасна...

Юрий Александров

Коментари