Какво прави Америка велика за един обикновен източноевропеец

Да наричаш Демократическата партия в САЩ комунистическа или да наричаш Републиканската партия фашистка е признак за ужасно невежество или най-малкото чиста пропаганда.

Но да се разберем, там, в САЩ, крайните нацистчета, расистчета, комунистчета или куклукскланчета винаги са били минимална част от американската нация и винаги са били натиквани в кучи гъз.

Главният проблем на днешна Америка (както и на Европа отпреди това) са непрекъсното увеличаващите се социални помощи през последните десетилетия, които създадоха две-три-четири (вече наследствени) поколения от пролетаризирани готованковци, мислещи си, че Държавата задължително трябва да ги изхранва и дундурка. А за това са виновни и двете партии с известен превес на демократите.

Поради тая причина винаги съм предпочитал допреди 4-5 години републиканците, като една естествена спирачка пред демагогията, но след победата на Тръмп и възхода на най-крайните изолационисти и християнски фундаменталисти в тая партия това стана невъзможно, защото самите те възприеха един популистки език, неприсъщ на който и да е уважаващ себе си и дори избирателите си политик.

И понеже съм гражданин на една перманентно застрашена от Русия държава, която неистово се нуждае от американска помощ, за да остане независима, се надявам, че когато Тръмп се махне, тая Републиканска партия ще си възвърне стария прагматичен дух на умерен консерватизъм във вътрешен план и в подкрепа на свободата по света във външен. Това за бъдещето... А днес предпочитам стареца Байдън, защото е един предвидим и добър съюзник.

А и съм сигурен, че онова което прави Америка велика е, че спаси няколко пъти света от милитаристи, фашисти, комунисти, терористи и чисти лайнари, без да се заглежда упорито в собствения си пъп,..

Юрий Александров
https://gledam.blogspot.com/


Коментари

  1. Така е, но, според мене, само до някъде. Сега в САЩ, като цяло се вихрят либералите, които малко се различават от нашите комунисти, които знаеха кое е добро и прогресивно и кое - лошо, неправилно и регресивно и се опитват да наказват (включително уволняват, бойкотират бизнеси) на инакомислещи. Много хора вече се страхуват да изказват мнението си, което е нещо нечувано за една демократична страна. Освен това демократите отиват много в ляво; опитват се да наложат високи данъци и да създадат държава, в която правителството (администрацията) да пилее парите, а това не е добре, както вече знаем от наш си опит. За сега все пак спряха Сандърс и избраха по-приемливия Байден, но Камала Харис е още по-лява и от Сандърс. Изобщо нещата не се развиват добре, но все пак 70 милиона гласуваха за Тръмп, дано изборът на Байдън и 4 следващи години да осъзнаят още повече хора.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар