За македонските работи. Пак

Хей, българи национал-популисти в правителството, отдавна трябваше да сте разбрали, че на югозапад от нас, поне от 80 години, съществува една наистина нова нация, самонарекла се македонци. И въпреки измислената им и невъзможна история, те имат правото да се нарекат както си искат. Оставете ги на мира и не спирайте членството им в ЕС! Горд съм, че произходът ми е от земите на Вардарска Македония и съм разочарован, че повечето хора там вече не се наричат българи, но на сила хубост не става. С балкански шовинизъм няма да го докараме до никъде, а само ще накараме братята ни там, още повече да ни мразят, влизайки в отколешния сръбски исторически сценарий.

По подобен начин вашите съидейници, в началото на 20 век, откъснаха и помаците от българския етнос, когато зорлем и с оръжие в ръка ги обръщаха в православието, а по късно, по време на комунизма, пък се гавреха с тях, като им взимаха имената. Отвратен съм от вас, не само заради това, че живеете нейде в средата на 19 век, но и заради това, че се опитвате да определяте, кой какъв точно да е...
Ако имате брат, който утре се нарече китаец, и заяви че и Гоце е бил китаец, това ще промени ли фактът, че е ваш кръвен брат, а? Или ще трябва дълго и безплодно да му обяснявате, защо не е китаец и да искате това да бъде точно записано в договор. Пфу! Осъзнайте се!

Юрий Александров

Коментари

  1. Анонимен07 юли, 2022 11:05

    Сега ви попаднах на сайта, актуална тема в момента. А защо сърбите не направят същото? Нека България да се отказва от интересите си, но другите държави да не се.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар