Фейсбук определи думата „педераст“ като “омразна реч“


Оказа се, че Фейсбук определя думата „педераст“ като омразна реч, дори когато е насочена към обществена личност, политик или просто към обикновен министър-председател! Така стана и когато споделих преди два дни снимка с новата си тениска с надпис: „Бойко Борисов -педераст“. Отнесох 24 часов бан и разбрах, че всъщност е трябвало да подходя към надписа много по-макиавелски, като например: „Бойко Борисов -хомосексуалист“ :)

Но не. За да премина съвсем цедката на тая социална мрежа, трябва явно на фланелката ми да има надпис: „Бойко Борисов -защитник на ЛГБТ общността“. И една многоцветна дъга отгоре. Жалко, че в тоя случай повечето от избирателите му няма въобще да разберат, за какво точно става дума. Както и онези, които са си позволили да ме баннат въпреки, че винаги съм бил защитник на ЛГБТ обществото.

Израснал съм в Ючбунар в периода на 70-те и началото на 80-те години на миналия век и тая дума „педераст“ имаше някакво значение, съвсем различно от това, което днешните политкоректници се опитват да ни внушат. С „педераст“, ние децата, наричахме най-ненавистните си врагове от съседната улица с които играехме на „войници“, но пък и се обръщахме към приятелите си, когато се карахме с тях. Въобще „педераст“ беше един вид блед заместител на „копеле“, поне в София, и имаше един вид двойно значение в зависимост дали е насочена към „враг“ или към приятел.

Знам, че днес много от фейсбук приятелите ми се съобразяват с пилиткоректните изисквания на Фейсбук, само и само, да могат да отправят своите послания до повече хора. Наистина в това има смисъл, но не и за мен. И за това пускам пак моята умряла тениска, която по същество е израз на един вид народен вот на недоверие на стотици хиляди хора срещу управлението на посредствеността в България.

Така де: Бойко Борисов педераст :)

Юрий Александров
https://gledam.blogspot.com/

Коментари

  1. Някак си не ти подхожда да използваш такива определения. Незнам защо смяташ за нормално да използваш обида която се използва и за хомосексуалисти? Извинението/обяснение че това било уж фраза използвана към всички, някак си не върви. Дори да е така, знаеш че тази дума е обидна за това общество.
    Също така, аз чета твоя блог за интелигентен анализ. Такива определения с лопата да ги ринеш в Фейсбук и не са интересни.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар