Проруските групи във Фейсбук са развъдник на идиотизъм и тоталитаризъм

Случайно попаднах на една проруска група във Фейсбук и бях безкрайно учуден, че в нея членуват над 20 000 профила. Поради тази причина се разрових малко повече и се оказа, че пропутинските русофилски групи са наистина много в българския Фейсбук и повечето от тях имат учудващо висок брой членове, задминавайки основни русофобски групи в тая социална мрежа. И това не ме учудва въобще... Понеже знам, че селяците са били винаги мнозинство в Родината ми.

Разбира се, отчитам хилядите хора с по-няколко профила, както и други, които не ги интересува, къде и как точно са присъединени от някой „доброжелателен“ приятел към някаква си общност, но това би трябвало да важи и за антируските групи. Тъй че числата в долната таблица горе-долу би трябвало да са реални.

Това са няколко потресаващи пропутински групи в българския Фейсбук и броя на техните членове:

Прави впечатление, че в русоидските български групи с публичен достъп до тях, редовно се публикуват конспиративни мнения за вредата от 5G мрежата и призиви за унищожаването на нейната инфраструктура, както и от опасността от стерилизация от все още не създадената ваксина против COVID-19. Забелязва се и лавина от споделяния главно от фейк нюз български сайтове копиращи руски такива, които са очебиещо фалшиви за всеки човек, който има IQ поне над това на шимпанзе.

Юрий Александров

Коментари

  1. В повечето такива групи се подвизават едни и същи "членове" . А иначе простотията е безкрайна , прав си .

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар