Как Русия се опитва да превърне Черно море в руско езеро (карта)


Според Руското военно министерство през 2020 г. руският черноморски флот ще се увеличи с още 16 кораба. Това превъоръжаване е част от дългогодишната стратегия на режима в Москва, целящ да превърне Черно море в едно руско езеро, където съотношението на военноморските му сили спрямо всички останали държави трябва да бъде в полза на Русия. Това е и продължение на мини войните, които Русия отвори в тоя регион през последните десетилетия, дестабилизирайки, анексирайки и окупирайки територии на свои съседи. Картата поне показва нагледно това.

На фона на тая тотална агресия, приказките на Бойко Борисов за платноходките, туризма и това, че не давал база на НАТО на черноморския ни бряг са направо тревожни. Сякаш тоя човек живее в някаква паралелна реалност, в която България не е член на Алианса, а е неутрална!

Според тая негова реалност, през последните години явно марсианци са предприемали военни инвазии в Украйна, Грузия и Молдова, анексирайки и окупирайки територии от тях, а не руснаци. А превзетия полуостров Крим не е заприличал вече на руски свръх въоръжен самолетоносач, където ракетните и самолетните бази се множат с ужасна скорост. Това щраусово криене на главата в земята на българското правителство въобще не говори добре за него, да не кажа нещо повече от сорта на чисто предателство.

И пак да добавя за кой ли път. Излаз на Черно море имат три натовски държави, две съюзници на НАТО... и Русия. И всяко недоволство от страна на Москва, че в Черно море са навлезли американски или канадски кораби се припокрива с чиста гьобелсова пропаганда. Корабите на съюзниците са тук, за да ни пазят. Ако не сте разбрали защо, вижте пак картата.

Юрий Александров

Коментари