По-добре Трета Световна война сега, а не след 20 години


С искането на Тръмп Япония да си плаща за присъствието на американски войски (по пазарни цени :) ) той показа няколко неща за пореден път на света:

1. Тръмп е бизнесмен, а не президент и и се опитва да управлява една държава като ЕООД.
2. Тръмп си няма и идея от международна политика.
3. Тръмп ще направи Америка велика... единствено за данъкоплатците в САЩ,
4. Тръмп ще изгуби съюзниците си по света и САЩ ще останат сами срещу Русия, Китай и доста други. Вече вече има показателни примери.
5. Тръмп въобще не разбира досегашната роля на САЩ в света, като пазител на онова, което преди наричахме Свободен свят.
6. Тръмп се мисли за хитър и че може да изнудва съюзниците си с опасността от Русия и Китай.

Въобще трябват само още два-три президентски мандата Америка да бъде управлявана от тръмповци, за да я видим, като една идеална държава за изолационистите там -отделена от другия свят, самодостатъчна и обърната към себе си, и по-точно към селяшката си вътрешност. И по всички глобални икономически закони, колкото и да не ни се вярва, по-бедна. Това обаче ще превърне света в подобие на онова, което беше преди Първата световна война – няколко велики държави, които си съперничат люто една с друга. Тогава пак, тук в Европа, ще чакаме САЩ да ни спасяват за трети път, но вече те няма да могат, защото ще са импотентни икономически и военно.

От друга страна Тръмп е прав. Всяка държава трябва да плаща за сигурността си, най-малкото, когато виждаме възхода на тоталитарна Русия във военен план, а на комунистически Китай в и в икономически, и във военен такъв. В този смисъл отказът на такива големи икономики, като Германия, Япония и Франция да влагат необходимите ресурси във своята собствена защита е доста смущаващ.

Ако бях съветник на следващия американски президент от републиканците (дай боже друг, но не и Тръмп), бих му предложил бързото започване на истинска война срещу комунистически Китай, докато той все още не се изравнил във военно и икономическо отношение със САЩ, а тогава ще е късно. И всички ще духаме супата откъм права и свободи. И защото сме си мислели, че живеем в едно социално стабилно и богато общество, което е вечно.

И да, призовавам за война срещу тираничните държави, колкото и това да звучи неполиткоректно. Щото ако сега войната не започне, ще започне по късно, когато тираните ще са най-силни и точно тогава, когато те изберат.

Естествено една Трета световна война ще допринесе и за редуцирането на световното население, което пък ще спре опитите на разни грети и зелени да налагат авторитарните си догми над свободните хора, поради простата причина, че няма да има толкова население, което да замърсява планетата :)

Запазете си тази статия и след 20 години пак я прегледайте. Ако въобще имате носител на който да я видите. За това най-добре си я разпечатайте :)

Юрий Александров

Коментари