Как от „Биволъ“ затапиха лъжливото овчарче Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП

Цялата система на МВР си го кара по един прост предмодерен почин и явно тоталитарните рефлекси още не са изкоренени. Начинът на мислене на огромна част от ченгетата е потресаваща почти за всеки гражданин и намирисва на мухъл, да не говорим за това, че българското МВР е с традиционно нисък рейтинг сред населението спрямо повечето европейски страни. Но да видим, как разсъждава едно висше ченге, покрай последните разкрития на журналистите на „Биволъ“ :

„Ти си голем шеф! Ако ти се обадят някакви ошмуглени журналистчета (или се обадят на твои подчинени), за да те уведомят за извършено престъпление, първо най-напред възприемаш това, като нахално нахлуване в лична територия. Много ясно! После не си даваш много зор, за да уведомиш местните полицаи, че на мястото на престъплението се намират някои от тия журналисти, които разследват престъплението. Нека им е, щом ти се мешат в работата, гниди проклети! Да повисят малко с белезници, малко на поляната, малко в районното, без право на телефон и придвижване, че да разберат, че не им е работа да се мешат там, където не трябва. Така де, за какви се мислят тия! Има си професионалисти, които да се занимават с престъпленията, е не някакви лаици, които се стремят да объркат отдавна работещата Система. Виж, ако Бойко или Министърът се беше обадил, това си е друга работа. Всички знаем, че трябва да реагираме на часа. Но никой от тях не се обади. Значи работата не е била спешна.

После се явяваш пред медиите, и вместо да се извиниш на тия хора, уверено започваш да ги нападаш с прийоми от доброто старо тоталитарно време. Първо ги обвиняваш, че се чувстват над средния гражданин, искайки някакви специални преференции спрямо „обикновения българин“. Това е хитро. Целиш десятката! После естествено ги обвиняваш в лъжа. Знаеш, че нахалните журналисти трябва да бъдат пресирани, съгласно инструкциите, според които всеки престъпник трябва да бъде респектиран по един или друг начин, който да го изведе от равновесие и да го накара да съжалява за това, което е сторил. А това са си вид престъпници, тия журналисти! Вътрешно съжаляваш, че времената на ДС са си отишли безвъзвратно, щото тогава щеше да им разкажеш играта така на тия конски мухи, че да те помнят за поне за 10-15 години в затвора. И нямаше да продължават, да те питат така нахално, а щяха да гледат виновно надолу.

После, ако те вземат да обявяват публично, че продължаваш да лъжеш, и извадят изненадващо някакви записи, според които ти, заемайки висша длъжност в репресивния апарат, се доказва, че си лъгал цялото общество, накрая се извиняваш под мустак. Но продължаваш да нападаш, пак според древните инструкции на Дзержински, щото ако не нападаш, ще изпаднеш в туш и капо. Искаш да ти се извинят и те, че са те записвали, без твое позволение, нарушавайки Конституцията...“

Това е поредния пример, който доказва, че днешното МВР трябва да бъде закрито и основано наново. За това призовавам от години.

А, забравих. Оставка!

Юрий Александров

Коментари