Румен Радев и Бойко Борисов се превръщат в заплаха за българската демокрация


Преди време, още преди летецът-генерал Румен Радев да ни стане Президент, написах една статия, в която описах, защо той е опасен за националната ни сигурност. Днес вече съм сигурен, че още по-опасен за същата тази наша сигурност е другият бивш генерал: Бойко Борисов, който въпреки всичките си недомислици във вътрешен план през времето, поне се придържаше, горе долу, към някаква солидарност към западните ни съюзници и ни караше да вярваме, че има все още надежда за тази окаяна страна.

Всички български електорални единици обаче знаят, че Бойко Борисов е всепризнат палачинкаджия, още от времето на комунистическата диктатура, който през няколко дни е способен да променя мнението си, когато е поставен под натиск. И посещението му в Русия е едно доказателство за това. Доказателство е и, че не подкрепихме съюзника си Великобритания и не изгонихме нито един руски шпионин от страната ни. Този момент, като че ли, стартира началото на някаква нова външна политика.

Въобще резкият и внезапен завой на Изток, който предприеха българските управници е повече от съмнителен и навява мисли за някакви задкулисни действия и договорки, които, ако съществуват, биха граничели със заговор срещу демократичната същност на държавата ни.

Щях да кажа, че Президентът и Министър председателят е необходимо да бъдат разследвани от ДАНС, но това е невъзможно, поради простата причина, че в тая агенция отдавна са назначени марионетки на Властта на принципа на приятелско-баджанашките предмодерни отношения, подчинени, естествено, на правителството и на хората зад тях, наричани навсякъде по света ОЛИГАРСИ.

Също щях да кажа, че тия двамата трябва да бъдат разследвани от Прокуратурата, но отново няма начин. От години Прокуратурата на Република България е еманация на Властта, била тя задкулисна или фасадна и това разбива отдавна крехкото ни подобие на демокрация.

Щях да кажа също, че Народното събрание, като висш законодателен орган и въобще висша власт в Републиката ни, трябва да създаде парламентарна комисия, която да разследва предприетите действия на висшите държавни служители, но знам, че и това не може да се случи, понеже всички народни представители от мнозинството са де факто назначени от Бойко Борисов.

Накрая излиза, че ние, българите, отново сме окупирана държава, както във времената на Османското владичество и руско-болшевишката диктатура. И отново държавните институции работят срещу нас, и отново ни унижават като народ и отново държавниците ни ходят в Москва да просят, загубили достойнство и чест. Тези зависимости на институциите в България ужасно много наподобяват зависимостите на институциите в една все по-тоталитаризираща се Русия.

Явно двамата първи не разбират, че съвременна путинова Русия е много опасна за крехките остатъци от демокрация в страната ни, не само заради спонсорираните от нея български антидемократични партии и паравоенни организации, но и заради гангстерската си външна политика – смесица от агресия към съседни държави, окупиране на чужди територии, подпомагане на почти всички диктатури по света, политически убийства не само във вътрешен план, но и на територията на други държави и т.н. И Радев и Борисов не осъзнават, че всякакво захващане на някакви общи проекти с Русия ще увеличи зависимостта ни и ще затвърди превръщането ни в Задунайская губерния. Та кой прави бизнес бизнес с Мафията?!

И докато в последните дни няколко страни в Източна Европа взеха да канят американски войски на териториите си, за да ги пазят от „доброжелателна“ Русия, нашите първенци прокараха магистрала до Кремъл в някакви жалки опити за балансираност във външната ни политика, без да осъзнават, че не можеш да балансираш с побесняла мечка. Все някой ден ще те захапе.

Вместо заключение, ще перифразирам края на един стар виц: Ми, генерали, сър!

Юрий Александров
https://gledam.blogspot.com/

Коментари