Към Българското правителство и към Евромладежите: Бе вие, идиоти ли сте?!

Българското европредседателство няма интелектуалния, нито цивилизационен капацитет да организира смислени политически международни дебати, поради простия факт, че такива не се случват в родината ни. За него една младежка конференция се състои най-вече в това пред публиката да се изкаже Министър-председателя, да получи овациите поднесени по команда и, естествено на крака, и след това веднага да си отиде, без да понесе случайни или пък, не дай си Боже неудобни въпроси. Такива са ни управляващите, отрасли с фалшивите конгреси на БКП, гледайки ги, като дете космонавт с мечтата някой ден и те да се намърдат там, сред „правоимащите“.

В този смисъл критиките от страна на лидера на Европейския младежки форум Луис Алварадо и българския му колега Райчо Райчев по отношение на проведената в България Европейска младежка конференция под патронажа на българското европредседателство бяха съвсем на място и представляваха една справедлива по същество критика. И към Бойко Борисов, и към домакинската организация, и към политизирането.... "Тук сте, за да говорите с нас, а не на нас", каза обаче Алварадо и може би тези силни и правдиви думи ще накарат някой от управляващите в България да се замисли. Но може би друг път...

Водачите на „Младежите“ обаче се вживяха много в ролята на съвременни европейски възрастни политици и, копирайки от тях, взеха да стават сухи, необаятелни, клиширани и скучни :)

Проблемът на младежките водачи се оказа и партито след конференцията и за това започнаха да мрънкат, като някакви викториански дами. Ма, защо танцували там само жени, ма защо алкохолът бил безплатен (о ужас!!!), защо повечето от участниците били махмурлии на сутринта и не могли да дойдат за следващите мероприятия :) Защо въобще младите хора се веселели, пиели и забавлявали?!

Затова ще запитам вкупом и българското правителство, и лидерите на Европейския младежки форум: Бе Вие, идиоти ли сте?


Юрий Александров
https://gledam.blogspot.bg/

Коментари

  1. Хахаха :))) Ние нашите си ги знаеме, но тия младежи да не са някакъв нов вид пуритани?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар