Защо Дневник, Клуб Z, Faktor и OFFNews премълчаха факти около събитията в Македония

Станалото вчера в македонския парламент и около него не е никак добра новина за България, но начинът на отразяването му от някои български медии също не е добра новина.

Ще пиша само за сайтовете, които следя. При отразяването на събитието до към 9.00 ч. на 28.04 сайтовете Дневник, Клуб Z и Faktor.bg въобще не споменаха причината довела до тези събития, а именно, че новоизбрания председател на парламента произнесе първата си реч на албански език и че депутатите от албанските партии пяха в македонския парламент… албанския химн. За речта съобщr OFFNews, но пък там също се премълча факта с пеенето на химна. Единствено Mediapool спомена за двете събития, за което получава моите адмирации.

Премълчаването на такива важни факти от доказано свободни медии е доста обезпокоителна новина за страната ни, особено като се има предвид, че това по същество си беше една албанска провокация, довела до нападението на парламента в Скопие и пребиването на депутати. Неслучайно наскоро излязлата класация на „Репортери без граници“ за свобода на медиите поставя България на незавидното 109-то място в света от общо 180 държави и на последно място в ЕС.

Явно е обаче, че има да дълбаем още надолу и за това допринасят не само жълтите, лъжливи и манипулиращи медии на Пеевски и други лица поставени в тежки зависимости, но и обикновено обективните Дневник, Клуб З, Фактор и Офнюз. Аз разбирам, че съобщаването на събитие провокирало бунт на националисти в съседна страна не се напасва някак с редакционната политика на посочените сайтове, но, по-дяволите, истината не е като баницата. Режи от средината, па яж.

Та дълбаенето продължава. За 11 години сме паднали със 73 места по отношение свободата на медиите. Можем още!

Юрий Александров
http://gledam.blogspot.bg/



Коментари

  1. Хората от тия сайтове са се объркали явно :)

    ОтговорИзтриване
  2. Момче, крайно време е да се разбере, няма независими медии в България!!! Всички са на Пеевски, на комунистите и някои на турците. Стойко от фактор си е пробен туркофил, покрай подобните турски провокации в България, този избра манафите Евгени Михайлов и Лютви Местан които ги подкрепяше. Всъщност като му видях истинската муцуна на този манаф разбрах истината за повечето "русофоби", същия боклук като русофилите, и сега още не разбирам как яростни "антикомунисти" бранят кура на турците и Местан. Всъщност не ме и учудва много, от време на време им чета хвалбите към агент Ивайло, турското комуне Пламен Цветков, Боко Тиквата, Иван Костов, и т.н. Но от всички тия гнусотии последното което можех да очаквам беше партийната пропаганда на ДОСТ. Крайно време е да се отървем от вредни за българите течения като русофилство, американофилство и т.н.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз знам, че няма абсолютно независими медии, но посочените от мен са най-близките в България, което могат да бъдат наречени независими. Или поне обективни.

      Изтриване

Публикуване на коментар