Седем тезиса заковани на вратата на ДСБ

Не съм член на ДСБ и никога няма да бъда, но винаги съм гласувал за тях и коалициите, в които са участвали и като такъв все си мисля, че имам право да давам акъл. Виждам, как от година на година електоратът на партията се стеснява до едно ядро от крайно политизирани и фанатизирани избиратели, които, макар и да са ценностно ориентирани към нормалния и свободен свят, възприемат партията като някакъв вид футболен отбор, който винаги е ощетен, дали заради съдиите, дали заради подкупените и предателски играчи, дали заради невъзможността на средния български запалянко да ги възприеме като голям отбор.
Явно е, че на това трябва да се сложи край! Българският избирател по принцип е отвратен от политиката и единствения начин той да бъде привлечен към идеите на дясното е то (дясното) да бъде откровено и видимо за него. За това е необходимо:

1. Всички стари физиономии, символ на краха на СДС, Синята коалиция, Реформаторския блок 1 и края въобще на дясното, да напуснат ДСБ или поне да не влизат в кандидат депутатските листи. Не може отпред да стоят свестните, а зад тях да надничат стари муцуни. Средният българин, колкото и тъп да е, не е чак толкова... Тук даже някои свестни ще трябва да се принесат в жертва заради царящото общественото мнение. Естествено цедката за кандидат депутатите трябва да бъде жестока. Не може в листите по места да се допускат хора с тоталитарни уклони, местни олигарси, осъждани условно или ефективно елементи, славянофили и тем подобни - случки, на които, ние, десните избиратели, станахме свидетели на последните избори.

2. От тук нататък ДСБ да спре да влиза в конюнктурни коалиции и „бракове“ по сметки, с цел набиране на блуждаещи десни гласове, защото в последните години марката „ДСБ“ се загуби някак в заглавията на коалиции, в които участва. Просто партията загуби своята физиономия сред широкия кръг избиратели. Показателно е, че на последните парламентарни избори за набързо съставената Нова Република гласуваха главно членове и симпатизанти на ДСБ, които по принцип са информирани за случващото се в българската политика и обществен живот. А останалите потенциални електорални единици бъркаха Нова Република с Реформаторския блок 2. И това е съвсем естествено, защото повечето нормални граждани не следят политическите новини ден по ден, колкото и да е чудно това на някои мои съмишленици :)

3. Да се спрат левите и популистки предложения в програмата на ДСБ, ухажващи избирателите, като например диференциран ДДС за някои стоки, зелени мерки за опазване на околната среда, за сметка на бизнеса и работните места и забрана рекламирането на дейности, които Законът позволява. Трябва ясно да се разбере, че популизмът не е присъщ за една дясна партия!

4. ДСБ да се разграничи от връзки с местни феодали и олигарси, чрез които се опитва да пробие в провинцията и заради които жестоко се компрометира в очите на местните, че и на симпатизантите си в София. Всеизвестно е, че местните коалиции „по интереси“ унищожават всичко смислено, което централата на партията се опитва да прави,

5. Членовете на ДСБ трябва да се превърнат в нещо като мисионери, които от врата на врата да обясняват на всеки българин, че онези партии, които им обещават много на избори, няма да им дадат нищо след това, както винаги е ставало до сега. Това е една просветителска дейност, която не е присъща за съвременна Европа, но е съвсем наложителна за България! Необходимо е средният българин да разбере, че за да стигнем някакъв подобен на Западния икономически стандарт трябват няколко основни елемента: труд, честност, предприемчивост и усърдие – все морални неща, които трябва да са закриляни от българската държава.

6. ДСБ трябва да проведе някакъв политически тест сред членовете си, чрез който да изключи от редиците си елементи с болшевишки, монархически и крайни националистически и религиозни идеи. Ще се учудите колко са на брой :)

7. Справедливостта е необходимо да стане основен момент от идеята за дясното за сметка на солидарността. Защото тя стои в корените на всяко едно добре устроено общество. Тук трябва да се обяви отвращението спрямо местните и национални олигарси и дори спрямо нещо обикновено, като битовата корупция. Това може да се осъществи с извънредни законодателни мерки, стигащи до крайности, като конфискация на имущества и лишаване от българско гражданство на елементи, които не могат да докажат доходите си от последните 30 години. Основен момент тук ще е закриването на МВР и подобни държавни силови структури и повторно им основаване, защото е обществена тайна, че те са пропити от престъпни елементи и през целия т. нар. Преход са основната база за зареждане с човешки ресурс на престъпните групировки.

Това е. Сигурно има, какво да се добави...


Юрий Александров

Коментари

  1. Всички от ДСБ сте изкукали!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. По точка 3: Не съм съгласна с идеята за ДДС. Диференциацията му- по ниски проценти за стоки от първа необходимост има смисъл изглежда популистки, но не е така, храните и книгите трябва да са с ниска ставка- В края на миналия век в Белгия и други западноевропейски страни беше така, дали продължава и сега това положение не съм проверявала затова не го твърдя. Опазващия природата бизнес е по- успешен и е приветстван от прогресивните хора. Хотели сред зеленина и хубава гледка са предпочитани, поне аз на други места не ходя. Младите хора са природолюбители, вегетарианци, вегани (индийците в по-голямата си част също). Точка 7-Браво, и аз предпочитам справедливостта пред солидарността. За МВР също- уволняване, назначаване след конкурс.

    ОтговорИзтриване
  3. За ДДС доста можем да поспорим, ама няма да ни позволи форматът :). Принципно съществуването на различни ставки създава неравнопоставеност сред производителите, оттам и изкривява свободния пазар. За храните...ако трябва де се подпомагат социално слабите съграждани, това може да стане с целеви помощи, без да се сваля ДДС-то. За книгите...В началото и аз бях "за", но после, като се замислих, че на нашия пазар преобладават главно книги на тема астрология, мистика, псевдонаука, любовни романчета и други подобни, лошо ми стана. Що трябва да стимулираме издателствата които пускат на пазара четива изпълнени с духовен кич и даже лъжи :)
    За природата и бизнеса. Не, аз не казвам, че е необходимо интересите на бизнеса да са пред опазването на околната среда. Знам, че без природа няма туризъм. Някакъв баланс трябва да се постигне, за да може, хем да се развиват общините, хем природата да се запази. Примери по света бол.

    ОтговорИзтриване
  4. Илияна Вутова08 април, 2017 16:23

    Повдигате най-различни по-маловажни или по-важни въпроси, но не споменавате, че ръководителят на това прехвалено ДСБ - Иван Костов, завършил партийната школа на КГБ в Кременчук, умишлено разби СДС и изпълни брилянтно партийното поръчение на БКП и КГБ да няма здравомислещи, милеещи за народа си, дясно и евроориентирани българи. Всичко друго изказано и коментирано, няма смисъл.

    ОтговорИзтриване
  5. Не виждам причина да намесвам тук Костов. Той не е в ръководството на ДСБ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да не се намесва Иван Костов, когато става въпрос за ДСБ, е все едно да не се взема под внимание личността на Доган, когато се коментира дейността на ДПС. Та, аз също споделям мнението, че Костов свърши блестяща работа при разбиването на СДС, раздробяването на дясното пространство и дискредитирането на дясната идея. И докато този сив кардинал стои в сянка и задкулисно манипулира марионетките си в ДСБ (или както и да се прекръсти тази формация), от там не можем да очакваме ползотворни процеси. Това означава, че няма никакво значение какви личности ще влязат в партията, след като курсът на кораба се задава от друг.

      Изтриване

Публикуване на коментар