10 поуки от избори 2017-а, март

Скрийншот - ЦИК

- Политиката не e като аптекарския бизнес. Да продаваш небивалици по телевизионния екран се оказа по-лесно, от това да продаваш лекарства на изплашени за здравето си хора.

- Ксенофобстването , русофилстването и лъженето на една лява лидерка не води автоматично до победа на партията ѝ. Изненадващо за тези ширини, но факт.

- Българските „патриоти“ НЕ цепели басма на Турция и Ердоган. Ми българските турци също.

- Когато вярата в собствените ти сили се превърне в надменност, избирателят те наказва лошо.

- „Патриотизмът“ е стока, която зажаднелият за достойнство и себеуважение избирател купува все още на едро.

- Хората гласуват за еднокнижни от страх, какво може да се случи, ако на власт дойдат многокнижните.

- Колкото по-малко проценти си получил на изборите, толкова по-десен си. Изключението само потвърждава правилото.

- Изборът между ГЕРБ и БСП е като да избираш, как ще умреш. Единият те убива бавно и постепенно, а другият бързо, но за сметка на това няколко пъти.

- Две турски партии са по-добре от една.

- ГЕРБ победи на тези избори, но Русия ги спечели.


Юрий Александров

Коментари

  1. С последният извод съм съгласна )))) но виновните за това далеч не са само българските пишман политици. Обстоятелствата са просто такива. Оказва се също, че пишман политици няма само у нас, но и "кумирите" не са кой знае какво. Сега да видим / до края на годината/ какво точно ще загуби Европа и дали ще умира / бавно или няколко пъти ))) / или ще се възроди / да се надяваме/.

    "Колкото по-малко проценти си получил на изборите, толкова по-десен си. Изключението само потвърждава правилото." - така е било и преди 9-ти, не само заради "надменната" интелигенция, а просто защото тогава средната класа е земеделска и откакто земеделските партии са унищожени от комунизма ведно със средната класа, никой не се е сетил да ги възроди / първо средната класа, после чак идват партиите/

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28 март, 2017 13:57

    Малко на майтап го избиваш, но работата е сериозна. Сега в Народното събрание няма нито една дясна партия. Горко за България. Божо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ми горко. На каквото сме си постлали, като народ, на това ще седим :)

      Изтриване

Публикуване на коментар