С избора на Пеевски този път вече се оляха

Избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС е шокиращ пример за наглостта обхванала цялата ни политическата класа. Самозабравилите се Орешарски и Станишев показаха на цялото ни общество, че абсолютно не се интересуват от него. Този безпардонен акт само затвърди мнението на мнозинството от българите, че политиците са изметта на обществото ни. Хора, които обслужват всички други интереси, но не и тези на избирателите си, гласували за тях с целият си кух мозък.

Да назначиш елемент като Пеевски, който по същество е част от една от най-скандалните напоследък икономически групировки в България е висша форма на подигравка с всички жители на тази територия. Подигравка, гавра, наглост, безочие, арогантност, безочливост, безсрамие... Това се случи днес в българския парламент. Денят, в който криминалните групировки решиха, че вече могат да контролират нещата лично, а не чрез подставени лица. Денят, в който бяха доубити и последните едвам мърдащи остатъци от демокрация и депутатско себеуважение.

Причините за тази самоубийствен ход на червените босове могат да бъдат две. Първата е, че чавки са изпили мозъците им и те вече не могат да мислят или поне да симулират мислене. Втората е, че над тях е упражнен тотален и невиждан натиск от Някого и те са били принудени зорлем да сложат Пеевски начело на ДАНС. И в двата случая, обаче, правителството трябва да бъде изритано от Дондуков и то по много болезнен начин, защото тия хора явно живеят в някакъв свой си виртуален свят, където гражданско общество не съществува, а Пеевски е ангелче с крилца.

След като гласуваха назначението пък, мнозина червени депутати започнаха да разправят, че били омерзени. Да, сигурно е така...Сигурно са омерзени от самите себе си. Те обаче не се омерзяваха, когато се съюзяваха с хора като Пеевски и правеха правителство с тях. Чудна работа! Някои хора имат забележителната способност да използват съвестта си, като радио –натискаш бутончето и хоп - работи – омерзен си, пак натискаш и готово - не работи - можеш да не се омерзяваш... Странна работа.

Лошото в цялата тази работа е, че след падането на правителството реална алтернатива на сегашните управляващи ще бъде ГЕРБ. Като се сетя за това, направо ми се доплаква за тоя окаян народ, който не може вече 23 години да излъчи измежду своите редици свестни хора, на които да възложи задачата да го управляват.
 

Коментари

Публикуване на коментар