След мутра-премиер следва мутра-президент

Новината, че Алексей Петров се кандидатира за президент не успя да изненада почти никого. А трябваше! Т.е. трябваше, ако бяхме нормално действаща демокрация, в която особи, със съмнителни връзки с подземния свят и специалните ни служби, не си и помислят да си отварят устата публично, камо ли да стават кандидати за държавен глава.

Разбира се, обвиненията срещу Петров, все още не са доказани в съда, но на средно интелигентния избирател би му стигнало само алексеевото участие в ръководните тела на различни превъплъщения на известни силови групировки и разбира се различни силови ведомства, където служители и престъпници са се оплели, като свински черва още от началото на 90-те.

Всъщност, ако тръгнем да обрисуваме „бизнеса”, връзките и кариерата на Алексей Петров, ще видим, че завършената картина, удивително прилича на друга една такава, чиито първообраз в момента е министър-председател на държавата ни. За това следващото логично нещо, което може да сполети тая окаяна страна е да се сдобие с Трактора за Президент. Така за баланс между властите ще си имаме от едната страна на "Дондуков" мутра-Премиер, а от другата мутра-Президент. А това, че Петров използва по-изящен и книжовен език от Борисов, не трябва да заблуждава никого, че накрая ще получим, не както е в оная измислена реклама "две в едно", а "едно в две".

Това, разбира се, едва ли ще стане, колкото и издигналите го от инициативния комитет „Единение и екипност” и „група граждански сдружения” да им се ще. Всъщност преди няколко месеца от същия този комитет бяха предложили за кандидат-президент Иван Славков-Батето! След като той пое към Вечните ловни полета, те явно са му намерели достоен заместник.

Заместникът на Петров пък, щяла да бъде Душана Здравкова, първият председател на ГЕРБ, назначена от Бойко, когато той не можеше да бъде такъв, поради кметската си длъжност. И това ако не е символика! А привързаността на Душана към мутрите пък е направо трогателна. Не случайно Трактора я похвали, че е „духовната политическа майка” на Борисов.

И така, след екземпляри, като Волен Сидеров, Атанас Семов и Меглена Кунева, към компанията от кандидат-президенти се присъедини и Алексей Петров. Чудна колекция, която може да откаже тотално от гласуването почти всеки българин.

Коментари