Болен ли е Волен

Срамната кървава провокация в петък пред Баня баши лепна поредното мръсно леке върху размахваното до полуда от всички официални институции фалшиво знаме на толерантността на българския народ и отново ни направи звезди в световните медии... Както обикновено, звезди с отрицателен знак! Традицията си е традиция, все пак... Като почнеш от 1913-та, минеш през 41-ва, та стигнеш до презрелия социализъм и атентата срещу папата... Почти стогодишен навик, в която българският народ играе все така неизменната роля на лошия герой в европейския клип за добрите романски и германски народи.

В случая ще се опитам да игнорирам громящата ни тежка вестникарска артилерия на Свободния свят и ще се съсредоточа върху себе си..Опитах последната седмица да изкарам без радио, телевизия и интернет. За кеф и отмора, дет` се вика. Повярвайте приятно е :) И разтоварващо. Но какъв беше моят потрес, когато днес влизам по разни новинарски сайтове и чета за поредните изцепки на партия „Атака”, начело с фюрера си Волен, този път в баш центъра на София, пред Баня баши.

Учудването ми обаче се стопи за миг, когато се сетих за всички, откровено казано, простотии, от последните два месеца извършени от тези „хора”, които се опитват да трансформират политеческата си безидейност в омраза и ненавист към различния. В началото на май беше в Батак, когато провалиха честванията. Малко преди това отново се подвизаваха пред софийската джамия, надувайки разни песнопения, които са много далеч и от самите тях.

Разбира се, атакистките провокации създават открай време у средния български илитерат първична омраза към различния и ненавист към всичко, което не е българско и православно. Сякаш българите задължително трябва да бъдат православни, а православните –българи. Те обаче забравят стотиците хиляди наши сънародници, които изповядват Исляма и които след този случай ще припнат да гласуват за ДПС, търсейки там сигурност и своего рода гаранция от подобни националистически безумности. Не искам да се сещам за българите католици, протестанти или атеисти... Те сигурно са следващите ненавистни цели...

Четейки обаче преса и интернет, никъде не се натъкнах на най-тревожния въпрос покрай цялата тая патърдия. Кой малоумник от общината е разрешил на тези малоумници да провеждат малоумен митинг на десет метра от джамията и то в петъчен ден?! ...Представям си за миг обратния вариант: Как на Великден или на неделна литургия някой с яки тонколони озвучава пространството около църквата с мюсюлмански молитви. Знам, че сигурно бързо ще изтичам да ги строша...

От десет години имам за съседи турци от Лудогорието, с които сме в прекрасни отношения. След като прочетох за направеното от Волен отидох и им се извиних... От негово име :) После отворихме шише ракия и решихме етническия проблем от раз... :)

Надявам се обаче неговото име (на Волен) да не остане в бъдещите учебници по история, като човекът възпламенил гражданската война в Източните Балкани.

Щото трескавият му и блуждаещ поглед е, като на ония обитатели на психиатрията в Курило...Но май се оказва, че си прави добре сметката, както всеки параноик желаещ да докосне властта... И май хич не е болен...А е просто Волен.. 

Коментари

Публикуване на коментар