По-добре оставете децата в кръчмите

Оказа се, че на организирано уж от община Пещера между училищно състезание, в което децата трябвало да решават определени спортни, исторически и логически задачи, представители на ГЕРБ осъществили нагла политическа агитация. За всеки познат въпрос учениците получавали по-една дума. Сборът от думите накрая образувал лозунга: "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни"! Мероприятието било под патронажа на бойковата депутатка Красимира Симеонова, наградите раздавал кметът на Пещера Стелиян Версанов (и той разбира се от ГЕРБ), а самата игра била измислена от младежката организация на Партията на ББ. Май?

Това, че никой от отборите не могъл да отговори на всичките въпроси е друга болна тема, но за това –друг път.
Обезпокоително е, че на никого от организаторите не му е хрумнало,  че сценарият на играта  е грубо погазване на закон и морал. Което говори, че от ГЕРБ отглеждат в младежките си организации или непоправими дебили, нямащи понятие от елементарни демократични правила или хитри кандидат апаратчици, готови да оближат, каквото трябва и когато трябва.

Директорката на училището, където е проведен празника пък отрича да е била запозната първоначално със схемата на състезанието, което също си е повод за безпокойство, защото граничи с безотговорност. Ако пък тя лъже и е знаела за какво става дума, това е повод за още по-голямо безпокойство, защото значи че неправилния човек е поставен на правилното място.

Герберският кмет също си изми ръцете и рече, че нищо не знаел за случая. Него го били поканили само да раздава наградите и да реже тортите... с логото на ГЕРБ...

Безпокойството ми обаче, постепенно избива в студена пот, когато се сетя как преди години, по времето на комунистическата диктатура, пак се организираха подобни игри, в които идеологията и състезанието вървяха ръка за ръка. И докато те си вървяха, мозъците на децата се пълнеха с дивотии, резултатът от които е наличието на огромно мнозинство от вече пораснали дебили днес, които се опитват да ни управляват, та дори и да ни определят бъдещето. Вчера в Пещера ако бяха заменили надписът „ГЕРБ” с „БКП” и ако бяха раздали по една пионерска връзка на всеки ученик, ситуацията нямаше по нищо да се различава от подобна през 83-та например. Е, с изключение на някои възмутени родители, на които им прави чест, че са възнегодували от поредния опит за незаконна предизборна агитация.

Бойковата депутатка, която по ирония на съдбата е и зам.-председател на Комисията по граждански права в Народното събрание, първоначално се опита да се изхлузи от конфузната ситуация, но после пое изцяло вината, като обаче не забрави да повтори, че не е била запозната предварително със сценария. Целта им била само да извадят децата от кръчмите и заведенията.


В случая обаче не знам, кое е по-здравословно за децата. Да висят по барове и кафенета или да ги учат, как реално се погазват принципите на демокрацията.


Всъщност знам. Дами и господа от ГЕРБ, по-добре оставете децата в кръчмите, отколкото да им показвате на практика, че разлика между Държава и Партия няма. Една-две бири са много по-безопасни за тях от това, което вие се опитвате да им сервирате.

Юрий Александров

Коментари

Публикуване на коментар