По-добре оставете децата в кръчмите

Оказа се, че на организирано уж от община Пещера между училищно състезание, в което децата трябвало да решават определени спортни, исторически и логически задачи, представители на ГЕРБ осъществили нагла политическа агитация. За всеки познат въпрос учениците получавали по-една дума. Сборът от думите накрая образувал лозунга: "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни"! Мероприятието било под патронажа на бойковата депутатка Красимира Симеонова, наградите раздавал кметът на Пещера Стелиян Версанов (и той разбира се от ГЕРБ), а самата игра била измислена от младежката организация на Партията на ББ. Май?

Това, че никой от отборите не могъл да отговори на всичките въпроси е друга болна тема, но за това –друг път.
Обезпокоително е, че на никого от организаторите не му е хрумнало,  че сценарият на играта  е грубо погазване на закон и морал. Което говори, че от ГЕРБ отглеждат в младежките си организации или непоправими дебили, нямащи понятие от елементарни демократични правила или хитри кандидат апаратчици, готови да оближат, каквото трябва и когато трябва.

Директорката на училището, където е проведен празника пък отрича да е била запозната първоначално със схемата на състезанието, което също си е повод за безпокойство, защото граничи с безотговорност. Ако пък тя лъже и е знаела за какво става дума, това е повод за още по-голямо безпокойство, защото значи че неправилния човек е поставен на правилното място.

Герберският кмет също си изми ръцете и рече, че нищо не знаел за случая. Него го били поканили само да раздава наградите и да реже тортите... с логото на ГЕРБ...

Безпокойството ми обаче, постепенно избива в студена пот, когато се сетя как преди години, по времето на комунистическата диктатура, пак се организираха подобни игри, в които идеологията и състезанието вървяха ръка за ръка. И докато те си вървяха, мозъците на децата се пълнеха с дивотии, резултатът от които е наличието на огромно мнозинство от вече пораснали дебили днес, които се опитват да ни управляват, та дори и да ни определят бъдещето. Вчера в Пещера ако бяха заменили надписът „ГЕРБ” с „БКП” и ако бяха раздали по една пионерска връзка на всеки ученик, ситуацията нямаше по нищо да се различава от подобна през 83-та например. Е, с изключение на някои възмутени родители, на които им прави чест, че са възнегодували от поредния опит за незаконна предизборна агитация.

Бойковата депутатка, която по ирония на съдбата е и зам.-председател на Комисията по граждански права в Народното събрание, първоначално се опита да се изхлузи от конфузната ситуация, но после пое изцяло вината, като обаче не забрави да повтори, че не е била запозната предварително със сценария. Целта им била само да извадят децата от кръчмите и заведенията.


В случая обаче не знам, кое е по-здравословно за децата. Да висят по барове и кафенета или да ги учат, как реално се погазват принципите на демокрацията.


Всъщност знам. Дами и господа от ГЕРБ, по-добре оставете децата в кръчмите, отколкото да им показвате на практика, че разлика между Държава и Партия няма. Една-две бири са много по-безопасни за тях от това, което вие се опитвате да им сервирате.

Юрий Александров

Коментари

  1. Това на нищо не прилича вече. М.

    ОтговорИзтриване
  2. Старата песен на нов глас!!!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар