Либия и българските лумпени

Чудни неща се наблюдават сред лумпенизираните форумописци из Нета. Когато започнаха размириците в Либия, повечето от тези „мозъци” бяха против Кадафи и осъждаха насилието, което той упражнява срещу народа си. Сега, след резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за разрешаване на въздушни удари срещу войските на диктатора, всички вкупом гракнаха против нея.


Естествено това е така, защото резолюцията беше инициирана от Великобритания и САЩ –вечните тръни в очите на лумпените ни националисти, които са готови да преглътнат и най-свирепия сатрап, колещ собствения си народ, стига той да е противник на т.нар. „империализъм” и „ционизъм”. Дори се чуха гласове, че Русия била „предала” (?!) Кадафи, въздържайки се от вето!

Разбира се, без Русия не може да се мине при такива коментари. Тази източна олигархия отдавна е надежда сред антисемитите и антиимпериалистите у нас, които виждат в нея един вид пртивовес на „гнусния прогнил еврейски Запад”. Духовните им бащи виждаха едно време същото в СССР, а идеологическите им „дядовци” разчитаха за това на Нацистка Германия.

Най-тревожното е, че антизападните настроения се засилват сред все по-голяма част от народонаселението ни. Причина за това може да бъде, както тоталната липса на исторически и политически познания, така и наивността на българина, готов да попива като гъба теориите за конспирации и световни заговори. Но второто май произхожда от първото. Естествено за това допринесе и изкривения български „преход” погрешно наречен „демокрация” Затова и тази дума стана мръсна у нас на битово ниво, та дори вече и на политическо. А това ще ни докара много главоболия по пътя ни към нормалността...

Юрий Александров

Коментари