За некои особености на съвременния български мачистки субект


- Той води люта битка с джендъра всекидневно, щото на подсъзнателно ниво изпитва влечение към него. Изпитва животински страх, че някой ден може случайно да се превърне в такъв.

- За него говоренето на „ти“ е съвсем естествен и свойски начин на комуникация и общуване с всеки непознат.

- По улиците ходи с чупка в лактите за да изглежда по-застрашителен и плашещ останалите граждани.

- За него демокрацията е слаба и изнежена форма на управление, а тиранията е върховна форма на мъжество. За това уважава Путин, а западните лидери нарича „геюве“. Така се издига в собствените си очи.

- Мисли, че ако се държи учтиво и се усмихва на хората, те ще го помислят за „обратен“.

- Според него България е цивилизовала целия свят, а гадните западняци ѝ завиждат и затова искат да я унищожат.

- Чистенето за него е абсолютно женска работа. За това и няма да го видите да чисти около дома си, а вкъщи хич. Е, освен ако не е взел някоя люта македонка, която да му показва, кой всъщност командва в семейството...

- Слуша основно чалга и обикновено я дупи на макс в 15 годишното си БМВ, докато го кара по улиците на града. Отваря прозорците, че всички да го чуят, какъв баровец е.

- За него висша форма на патриотизъм е да се напие от сутринта на Богоявление и да друсне едно хорце в близката река.

- Пратил е 5 лева за построяването на най-високия пилон в Европа, от който да се вее българското знаме, защото няма с какво да се гордее друго в личен план.

- Тайно мечтае да се премести да живее на Запад и да взима там заплата на доктор по медицина, но след като е пробвал няколко пъти, е намразил завинаги тамошното „извратено“ общество.

- Обикновено не гласува, но ако се престраши, избира тоя, който псува най-много Запада и НАТО. Всички знаем защо...

Ю. Александров
(от блога ми)

П.П. Това всъщност е един доста актуализиран вариант на прастария ми текст от 2008 г „Какво ме прави истински мъж“. Така де, времената се менят -мени се и населението обитаващо България, но в лошия смисъл на тая дума.

Коментари