Как оръжията на Русия работят благодарение на американски технологии


Оказа се че доста от прехвалените оръжия на Русия работят благодарение на американски чипове инсталирани в тях. Това става благодарение на заловени и разглобени от украинците руски оръжия.

- В комуникационните системи на автоматизираната система за управление на ПВО „Барнаул-Т“ са открити 8 микрочипа на американските компании Intel, Micrel, Micron Technology и Atmel.

- В търсещия модул на ПВО системата „Панцир“ са намерени 5 произведени в САЩ чипа на AMD, Rochester Electronics, Texas Instruments и Linear Technology.

- В крилатата ракета Х-55 са намерени 35 американски чипа, производство на Texas Instruments, Atmel Corp. Rochester Electronics, Cypress Semiconductor, Maxim Integrated, XILINX, Infineon Technologies, Intel, Onsemi и Micron Technology.

- В ударния хеликоптер Ка-52 Алигатор украинските специалисти открили 22 чипа произведени в САЩ и един в Южна Корея. Сред американските производители са Texas Instruments, IDT, Altera USA, Burr-Brown, Analog Devices Inc., Micron Technology, Linear Technology и TE Connectivity.

Чудя се, как го понасят това руските фашисти? Как може руски оръжия да работят благодарение на американския враг :)

Сега навярно руската армия ще се ориентира към чипове китайско производство. Лошата новина за Кремъл е, че някои американски чипове просто нямат аналог сред останалите производители по света...

Същевременно според американския министър на търговията Джина Раймондо пък имало свидетелства от украинските служби, че често когато открият руска военна техника, тя е пълна с чипове, които са извадени от съдомиялни и хладилници.

Това последното обяснява, защо руските войници наблягат толкова упорито на перални и хладилници по време на своите мародерства из Украйна. Да не се окаже някой ден, че по този начин „непобедимата руска армия“ си набавя части за своите „безаналогови“ оръжия :)

Ю. Александров

Коментари