Изследване доказва, че 33% от българите са идиоти

Според едно скорошно изследване на Pew Research Center 66% от българите заявяват, че Православието е съществено условие за това, да си българин. Според същото изследване 75% от запитаните българи се обявяват за Православни християни, но, забележете, само 5% процента декларират, че ходят поне един път седмично на църква.

Това в днешно време да определяш някаква религия за условие, за да бъдеш част от някаква националност е само признак за пълна неадекватност. Отдавна минаха годините, когато народите се сформираха на някакъв верски принцип и когато заради религиите в Европа се провеждаха кървави войни. А какво ще кажат нашите сънародници, които са католици, протестанти, атеисти или агностици?! Те щом не са православни, не са българи ли?

Според същото изследване пък 52% от запитаните смятат, че Източна Европа имала нужда от една силна Русия, която да противостои на Запада. 34% пък биха предпочели едно недемократично управление в страната ни, вместо демокрация, а почти толкова (33%) смятат, че Сталин е изиграл много или предимно положителна роля в историята на света. Сталин, представете си!

Дори не ми се коментира последното… То показва единствено, че неграмотността, непросветеността и незнанието са страшни сили, които за пореден път сполетяват тази окаяна страна. Успокоителното е, че има други източноевропейски държави, където феновете на Сталин са повече. Тревожното обаче е, че това са държави като Русия, Армения, Молдова - все страни от които не е удачно да взимаме пример за каквото и да е, докато в наистина европейски страни, като Полша, Чехия, Унгария, Естония одобрението за комунистическия престъпник се движи между 6 и 10 процента.

Наличието на тази огромна лумпенизирана маса в България е тревожно и заради факта, че политическите ни партии непрекъснато се съобразяват с нея, коригирайки програмите и идеите си все по-наляво и във все по-популистка посока. А това естествено оказва не добро влияние на общественото ни и икономическо развитие. Оказва подобно влияние дори на морала ни.

Иначе изследването е доста интересно и показва ужасната разлика в манталитета между православни и католици и между Източна и Централна Европа като цяло. После да не се чудим, защо едни нации отдавна са влезли в 21 век, а други още са затънали до шия в лайна нейде из 19-ти.

Аз се поуморих от тази българска лумпенщина и взе да ми омръзва да хабя нерви и време, за да противостоя на подобни идиоти. Мисля, оттук нататък, да пиша за неща, които ми доставят само положителни емоции, а не ми докарват гняв и отчаяние. За начало мога да започна с готварство…

Юрий Александров

Коментари

  1. -ТЕЗИ СА "ПОСЯТИТЕ" БОЛШЕВИШКИ КОПЕЛЕТА С НЕАНДЕРТАЛСКИ МОЗЪЦИ , ОТ ОКУПИРАЛИТЕ НИ ..."ОСВОБОДИТЕЛИ , ИЗНАСИЛИЛИ ВСИЧКО ЖИВО...КЪДЕТО СА МИНАЛИ ! https://content.foto.my.mail.ru/mail/stach61/_blogs/i-28.gif

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18 май, 2017 21:23

    Факт е че Сталин изнесе войната с Хитлер, методите му може да са жестоки но ефективни, ха днес воювайте с евро педалите.... опа забравих те са все надупени, кат сещам как ги плющят европейките, а мъжете им с премрежени погледи чакат да дойде и техния ред... голяма веселба пада в ГеЙропата

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18 май, 2017 22:45

    Българите комунисти, заедно с американофилските и еврофилските тъпаци, партийците бесепари, герберасти, достове, деформатори, атакисти, депесари и т.н. заедно с българите които вярват че ние сме тюрки или иранци (или каквито и да са дошляци), дето слушат Божо Димитров, Пламен Цветков, Иво Инджев и т.н. са идиоти, т.е. огромна част от населението на България за съжаление, наскоро се убедих че ние наистина сме големи тъпаци, водим се от това какво ще каже главатаря, та се хващаме безумно да му повтаряме клишетата... Ей ти пример с Кристиан Костов, някой си почна да го плюят, ние повтаряме... Бил "мАсквич", ами Евгени Михайлов? Той не е ли чист мАсквич??? Ами Инджев??? Ами Пламен Цветков??? Ние стигнахме дотам че се прекланяме пред продънения комунист Пламен Цветков (който се гаври с гол кур пред българската история), а плюем по едно девръстно момче докарало България на второ място в Евровизия... Та не е ли това простотия свинска?

    ОтговорИзтриване
  4. Статията доказва за наличието поне на един идиот !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19 май, 2017 10:07

    Коментарите показват, че е прав.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19 май, 2017 15:45

    статията показва, че с изключение на автора, наистина има много идиоти!!!!!!!!!!!! видно е от коментарите...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20 май, 2017 11:30

    Наистина е по-добре авторът да се заеме с готварство и да престане да тиражира измислиците на Хрушчов и буржоазната пропаганда.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20 май, 2017 17:12

    Ако критерият за идиотизъм е единствено оценката за Сталин, значи има нещо смущаващо в позицията на автора... Първо, защото няма как нечий идиотизъм да се дефинира с един-единствен пример, и второ - защото Сталин е спорна историческа фигура. Оценен според резултатите от вътрешната му политика на червен диктатор, той е несъмнено зло за своя народ / и народите от т.н. "социалистически лагер"/, но от гледна точка на глобалната политика е по-скоро положителен герой - без него нацистка Германия нямаше как да бъде сломена, а това , поне от гледна точка на историята, писана от победителите във ВСВ, би било неизмеримо по-голямо нещастие за света. Това е болезнената истина, уви... Не е зле авторът да се опита да я преглътне. По възможност - без наличните в този текст мелодраматични театрални викове.
    Успех!

    ОтговорИзтриване
  9. Разбира се, че Сталин чрез саможертвата на руския народ победи фашизма!!! Авторът наистина е направил един мелодраматичен прочит на някакво си изследване. Очевиден е подходът му, разбиранията през които иска да ни натрапи едно и да наплюе друго... "Ужасната разлика в манталитета на католици и православни...." УЖАСНО!!! Не искам да коментирам.....

    ОтговорИзтриване
  10. "Отдавна минаха годините, когато народите се сформираха на някакъв верски принцип и когато заради религиите в Европа се провеждаха кървави войни." - ne sym syglasen, ima mnogo presni primeri, a moje bi naj-uda4niqt tepurva predstoi:)

    "34% пък биха предпочели едно недемократично управление в страната ни, вместо демокрация, а почти толкова (33%) смятат, че Сталин е изиграл много.." - tova da ne e sys6tiqt tozi procent, kojto vinagi glasyva za Boko-Tikvata??:)

    ОтговорИзтриване
  11. " да пиша за неща, които ми доставят само положителни емоции, а не ми докарват гняв и отчаяние." Най-после, че и ние да видим малко оптимизъм. Току виж, от оптимистични приказки потръгнат и оптимистичните дела.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21 май, 2017 11:13

    Чърчил е убил от глад повече индийци отколкото Хитлер, евреи по лагерите, повече са и от жертвите на Сталин, Рузвелт е кастрирал индианци, патосът е хубаво нещо но и малко исторически познания и някакво умение за писане на статии, също са полезни неща. За съжаление много повече от 33% са идиоти оформящи мнението си въз основа на американски и турски филми.
    Хора обичайте България не разни държави и историческите им изроди.

    ОтговорИзтриване
  13. Няма личност която да не е изиграла положителна роля в света(дори от идиота може да се научиш как да не бъдеш идиот, но такива като вас нямат толкова мозък да го осъзнаят), а това че вие не виждате ползите от това говори само по себе си къде се намират и как живеете в някакви рамки и заблуждения, следователно не може да погледне по-далече от собствения си нос. За мен си от онези проценти които са излишни на света!

    ОтговорИзтриване
  14. Много благодаря за коментарите на някои съмишленици! На останалите мога да кажа, че добрите нрави би трябвало да ни подсказват, че по принцип се критикува написаното в статията, а не нейният автор. И всъщност това не е дори статия, а нещо извъгнало ми на момента :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22 май, 2017 22:54

      Класически пример за отговор, който не е отговор. Поздравяват се само "някои-те съмишленици", а останалите се подвеждат под общия знаменател на "неспазващи добрите нрави". Удобно. Спестява определени грижи ;)

      Изтриване
    2. Не разбрах, на кого трябва да отговарям?!

      Изтриване
    3. Анонимен25 май, 2017 20:15

      Вероятно на онези, на които така и не сте отговорили. Или всички изказали някакво критично отношение към Вашата позиция са в графата "коментиращи злобари, които не знаят, че се критикува написаното в статията, а не автора"?

      Изтриване
    4. Извинявам се! Понякога забравям, понякога нямам време :)

      Изтриване
  15. - Добре е, че г.Александров обръща внимание на едно мащабно изследване. За България има какво да се коментира - например твърдението (резултатът) само 5% атеисти в България е направо смешен. Ако от конформизъм мнозина българи се пишат "източноправославни", то всъщност делът на атеисти/агностици у нас е поне 60-70 %.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Верно е спорен броя на атеистите у нас. Някои само се правят на православни.

      Изтриване

Публикуване на коментар