Да избираш между Цецка и Румен? Невъзможно!

И са кво? Останаха само Цецка и Румен. Между тях трябва да избираме, кой да е вожд на племето. Между мама ви Мецка и чесъна Гумен! Между двама , готови да влязат и в мафията, само и само да се издигат нагоре в „кариерата“. Как така се случи, че се докарахме до чуденката да избираме, кой ще е начело на страната ни между двама бивши комунисти, които дори се гордеят с това?! То това гордеене ме вади най-вече от равновесие мене, а не толкова членството. За подобна ситуация народа има един лаф : ФАни единия, Удари другия.

Такива убавцѝ срещам още от татово време та до днес. Обикновено идват от някое село или пък родителите им са дошли от там. Като почнат някоя работа и се понаместят на новото си място, стартират с простотиите. Със зъби, нокти, лакти и шутове драпат да се „издигнат“ нагоре в йерархията. Тръшкат се, плачат, психясват, живеят с работата си. Нямат морални задръжки, щом трябва да се доберат до шефско място. Готови са на редки мерзости и подлости. Така са ги учили на село. Че да се „издигнеш“ е висша и основна цел на човешкото съществувание. Обикновено ние, цивилизованите, не можем да им отреагираме, щото пък нас са ни учили на съвсем други неща. Тия неща са несмилаеми за убавците, те дори ни мислят за глупаци.

За глупаци ни мислят и ЦЦ и РР, че ще им се вържем на простотиите и на засуканите им и нищо не значещи лафове. На наизустените рецитации, които колкото по-дълги са, толкова повече не казват нищо. На усукванията и увъртанията им, на дрънканиците. На липсата на ясни позиции, за каквото и да е. За глупаци ни мислят и ония, които са ги издигнали.

Няколко дни преди президентските избори в САЩ, една анкета проведена сред млади американци показа, че почти 25% от тях предпочитат Земята да бъде ударена от астероид, отколкото някой от двамата, Тръмп или Клинтън, да стане президент. Е, астероид не удари Земята, само Доналд, но е ясно, че и нас ни чака подобно цапардосване в умален български вариант. И да, предпочитам астероида пред Цецка или Румен.

Днес някои познати ме приканват да гласувам за Цецка, за да можело „да попречим на комунистите да влязат в президенството“. Обезателно се налагало. Много важно било. Супер важно.

Да, бе, важно! Цецка е толкова дясна, колкото е Румен, а аз съвестта си не я подритвам по земята. Ако гласувам за човек, който олицетворява много от нещата които ненавиждам в човешкия род, само защото той се нарича десен или европеец, то утре как ще се погледна в огледалото?

Та в неделя хич и не мисля, да ходя, да им гласувам. Ще се наспя хубаво, ще си направя палачинки, ще хапна, ще почета, ще гледам някой и друг филм, ще люпя семки и няма да се докосна до телевизия или новинарски сайт, за да не си образувам излишни нерви. Щото знам, че който и да спечели от двамата кандидати, това няма да е никак, ама никак хубаво за България. И за мен.

Юрий Александров
http://gledam.blogspot.bg/

Коментари

  1. Древните са казвали: "Когато нещо започне зле, то свършва зле." Нека да ви припомня: първият демократично избран президент беше някакъв селяндур, който като водач на антикомунистическата опозиция твърдеше, че е марксист. Казано другояче, в България Хитлер започна да се бори с фашизма. И повлече крак... Два мандата търпяхме някакъв доносник на политическата полиция за президент. И най- накрая стигнахме до днешната идиотска ситуация...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ми това е демокрацията в действие. Умните и морални народи си избират умни и морални водачи. Недораслите и необразовани народи си избират винаги управници подобни на тях. Проблемът тук е, че от 7 милиона българи сигурно ще съберем 100 -на, които са хем морални, хем умни, хем квалифицирани...

      Изтриване
  2. По тази логика, като гледам какви са управниците по света - умни народи не останаха или затъпяването е обхванало целия свят.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Проблемът ти е, че "хем си умен и морален, един от 100 - те" хем мързелив и страхлив готованко, който претендира, чака, надява се, настоява на ум, и са сърди даже. Че, понеже по негова преценка е от горните 100 - на, една делегация от обикновени гласоподаватели трябва да дойде и на луксозна тепсия да му донесе ключовете на властта. И коленопреклонната народна писмена молба да благоволи да го управлява благородно и по европейски.
      ПОНЕЖИ САЛЯНДУРИТИ НЕ ГО МОГАТ, А НИЙ СТОЛИЧНАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ И АРИСТОКРАЦИЯ ГО ЗНАЕМ И МОЖИМ ...



















      Изтриване
  3. Сънди, чети внимателно, какво съм написал и после обсъждай личностните ми качества. Неспособността за разчитане на текст се нарича обикновено функционална неграмотност :)

    ОтговорИзтриване
  4. Добър план.
    Но има един малък проблем - след неделя идва понеделник.
    А в понеделник ще имаш избран нов про-евразийски президент. До 2021-ва.
    Румен Радев и мафиотския кръг зад него са ти много благодарни и ти желаят приятно прекарване на следващите 5 години

    ОтговорИзтриване
  5. Толкова сре надменен с този материал, до забрава. За Цецка, склонявам да ви повярвам, но за генерал Румен Радев= просто не ви е Румен, а ви се иска да му издърпате ухото. Умният винаги ще излезе от положение в което мъдрият няма да се забърка... а тук сте, като пиле в калчища!!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар