Комунист ли сте? Тест

1. Вие сте съгласен парите, които изкарвате, да бъдат облагани от държавата със ставка между 50 и 80 %, за да може безработните и социално слабите ви съграждани, да живеят охолно и без материални лишения.

2. Вие възприемате Сталин, като един от най-великите и добри управници в света.

3. За вас свободата на словото и правото на сдружаване са много по-маловажни неща, от това държавата да храни, облича и осигурява всички нейни граждани с жилища, почивки и дотирани услуги.

4. За вас силната централизирана Държава е по-важна от личната свобода на всеки гражданин.

5. Вие мислите, че солидарността в обществото е по-важна от справедливостта и Закона.

6. Наричате октомврийския преврат в Русия през 1917 г. „Велика октомврийска социалистическа революция“. (В българския случай, вие възприемате деветосептемврийския преврат през 1944 г., като „народна социалистическа революция“, но не Велика, понеже велики могат да бъдат само руските неща).

7. Вие приемате една свободна многопартийна система на държавно управление, като опасност, която може да свали от власт любимите ви правителства в Куба, Северна Корея, Венецуела, Китай и т.н.

8. За вас западните страни са богати, защото в миналото са имали колонии, от които са черпели несметни богатства. Швеция, Финландия и Словения също.

9. Вие мислите, че вашите политически опоненти трябва да бъдат убити или поне вкарани в лагери, само заради това, че не са съгласни с вас. А и защото са капиталистически гадове.

10. Сигурни сте, че демокрацията е създадена от тъмни и зли империалистически сили, които целят поробването на „работническата класа“ навред по света.

Ако сте отговорили с „да“ на горните твърдения, то според техния брой вие сте:

- от един до четири положителни отговори –вие сте някаква разновидност на социалист, но все още има шанс за вас някой хубав ден да станете нормален човек. Освен, ако не сте активист на някоя соц. партия, то вие, по принцип, се обърквате от зададени ви политически въпроси и бягате от политиката. Робувате на обществени възгледи, насаждани в мозъка ви още от ранното ви детството.

- от 5 до 7 броя – здраво сте нагазили в левия или десен радикализъм, но някои неща ви убягват, защото или не ви достигат знания, или просто не сте подкован достатъчно идейно. В Древен Рим, преди 2000 години, наричали тази прослойка „лумпениат“, който съществувал единствено благодарение на държавните помощи. Казват, че имало единични случаи, когато такъв тип хора се превръщат в нормални, но това твърдение се основава на недоказани слухове. Твърде възможно е да сте фашист, национал- социалист или просто „патриот“.

- над 7 броя положителни отговори- вие може да се наречете съвършен „комунист“. Мислите ви са ясни, изчистени и резонират в синхрон с желязната ви глава. Опасен сте за околните и обществата, в които живеете. Покривате всички изисквания на предишната група, но се мислите за нещо повече от тях. Можете да направите добро на съгражданите си, като емигрирате в Северна Корея или поне Куба, където ще може да изживеете идеите си, претворени в действителността.

Юрий Александров
http://gledam.blogspot.bg/

Коментари

  1. Анонимен11 май, 2017 20:50

    Вярвам, че по-богатите трябва да плащат по-големи данъци. Това прави ли ме комунист?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако не комунист, то поне някаква форма на социалист.

      Изтриване
    2. Със сигурност социалист. На една крачка от комуниста :)

      Изтриване
  2. Ако мога да направя едно предложение по т.1. Вие сте съгласен парите, които ДРУГИТЕ изкарват.....

    ОтговорИзтриване
  3. Нямам нито един положителен отговор

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар